Estat de «màxima atenció»

L’atemptat a Brussel·les reactiva la psicosi gihadista a Europa. A Tarragona es manté el nivell 4 d’alerta i es reforça la vigilància policial en punts estratègics

Per . Actualitzat el

L’atemptat suïcida de dimarts al matí a l’aeroport i al metro de Brussel·les  s’ha  cobrat un total de 34 víctimes mortals i més de 170 ferits de diversa consideració. Aquest nou atemptat gihadista al cor de la Unió Europea ha reactivat la psicosi a tot el continent, on la sensació de seguretat és cada vegada més minsa. A Catalunya i a Tarragona es manté de moment el nivell d’alerta antiterrorista 4, activat des dels atemptats de París del passat mes de novembre, si bé s’intensificarà la vigilància policial als llocs de màxima afluència de gent i, especialment, en les grans infraestructures de transport públic.

Frase de la SetmanaA les comarques de Tarragona, destinació turística, es vol mantenir la imatge de normalitat. Els cossos policials presents al territori ja fa mesos que estan activats al seu nivell màxim, alerta 4, tenint en consideració que actualment no existeixen indicis que s’hagin de produir atacs en territori català. Malgrat això, arran dels atemptats d’aquest dimarts al matí a Brussel·les s’ha decidit reforçar la presència policial a punts estratègics com ara l’aeroport de Reus. Fonts consultades per Notíciestgn han confirmat també que s’incrementarà la presència de policies de paisà en llocs de màxima afluència de gent  (estacions, aeroports, centres comercials, llocs turístics…) com a mesura preventiva i per tal de mantenir una actitud de normalitat davant la psicosi terrorista que es viu arreu de la UE. Bèlgica, per exemple, ha decidit tancar tots els transports públics i fronteres després dels atemptats i diversos països del seu entorn, com ara Holanda, han elevat l’alerta antiterrorista al màxim nivell.
Mentre que a Tarragona s’aposta per aquesta tasca preventiva  i de «normalitat», a la zona de Barcelona que s’ha publicitat el desplegament d’efectius policials dels Mossos d’Esquadra a punts estratègics com ara l’aeroport de Barcelona o l’Estació de Sants, on es evident una massiva presència policial, fins i tot equipats amb gossos ensinistrats.

A l’espera dels esdeveniments de les pròximes hores en l’àmbit internacional, la situació, tal com es diu des dels Mossos d’Esquadra de la Generalitat, és de «màxima atenció» al territori català.

 

Mossos d’Esquadra controlen l’Aeroport de Reus. / Tomàs Varga