400 voluntaris participen en el Programa de Voluntariat de La Caixa

A Tarragona, 10.369 persones s’han beneficiat de les 84 activitats d’àmbit local

Per . Actualitzat el

El voluntariat augmenta cada dia. L’Obra Social La Caixa hi va apostar ara fa més de deu anys, i a Tarragona ja són 397 els empleats en actiu, jubilats de La Caixa, familiars o amics que, en les seves estones de lleure, participen en 84 activitats de voluntariat amb col·lectius en situació de vulnerabilitat. La xifra representa un augment del 16% en la participació de voluntaris de l’entitat catalana a Tarragona, on el 2015 van atendre 10.369 persones en situació de vulnerabilitat.

El Programa de Voluntariat de La Caixa disposa de 39 associacions de voluntaris a tot l’Estat. 4 d’elles són a Catalunya i aglutinen els 3.205 empleats de l’entitat que col·laboren en aquestes accions altruistes. Només el 2015, el programa va atendre a tota Catalunya 103.168 persones, un 59% més que l’any anterior. De la mateixa manera, el 2015 es van incrementar en un 22% les activitats fetes, fins a arribar a la xifra de 706 a tot el país.

Les diferents accions es canalitzen de manera individual a través d’activitats en grup i familiars. Així es fomenta la cohesió, la transmissió de valors, la solidaritat, la participació, la responsabilitat, el compromís i la consciència social. I és que els voluntaris acostumen a destacar que, amb la seva participació, donen a les persones que ho necessiten, però que encara en reben molt més.

Les iniciatives que s’impulsen són heterogènies: la promoció de l’esport o la cultura entre la infància en situació de vulnerabilitat o amb discapacitat; el suport a menors hospitalitzats i les seves famílies; accions solidàries a favor de les persones en situació de pobresa, com les recollides d’aliments; el voluntariat internacional; la reinserció social de col·lectius que es troben en circumstàncies difícils, o accions de protecció i manteniment del medi ambient, entre d’altres.