Cinc minuts de silenci per la tragèdia a l’AP-7 a Freginals

Un total de 14 persones mortes i una trentena de ferits en el sinistre entre un autocar i un turisme a l’autopista

Per . Actualitzat el

 

La delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona ha convocat cinc minuts de silenci als quals s’han unit diversos membres del consistori tarragoní. A hores d’ara el nombre de víctimes s’ha incrementat a 14 persones després que una jove italiana hagi mort a l’hospital.

A diferents punts del territori s’han repetit les escenes de condol per la tragèdia de Freginals.

ACTUALITZACIÓ 20/3 13:00

Un total de 13 persones han mort i una trentena més han resultat ferides de diversa consideració en un accident entre un autocar i un turisme a l ‘autopista AP-7 al seu pas pel terme municipal de Freginals, a les Terres de l’Ebre, al voltant de les sis del matí d’aquest diumenge 20 de març. Tot indica que l’accident ha estat causat per una errada humana, ja que el conductor, que ha sobreviscut, ha donat negatiu en les proves d’alcohol i drogues. S’ha obert una investigació per aclarir en quines circumstàncies s’ha produït el tràgic accident.

L’autocar portava un total de 57 passatgers, la gran majoria estudiants de la Universitat de Barcelona i estudiants d’erasmus d’arreu d’Europa que tornaven a Barcelona després de passar uns dies a València. Fins al lloc dels fets s’hi ha desplaçat el conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, i està previst la presència també del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i del Ministre en funcions d’Interior. La Generalitat de Catalunya ha decretat dos dies de dol oficial.
Imatge de l'accident a l'AP-7 / font: theindepedents.ie