Mor mossèn Ballarín, el rector de Catalunya

Mossèn Ballarín: “La majoria de polítics posen el partit per davant del país”

Per . Actualitzat el

No va ser rector que cap gran basílica, però l’èxit literari i la televisió el van convertir en el rector de Catalunya. El capellà de capçalera d’una generació. Josep Maria Ballarín ha mort la matinada d’aquest divendres als 96 anys a Berga. El funeral se celebrarà aquest dissabte a les quatre de la tarda a l’Església de Santa Eulàlia de Berga presidit pel bisbe de Solsona. Després serà enterrat a Gósol.

La popularitat de mossèn Ballarín quedarà vinculada per sempre a dos fets. Primer, l’èxit de la novel·la Mossèn Tronxo, publicada el 1989 i un dels pocs títols en català que ha aconseguit trencar el sostre de vendes de 100.000 exemplars. S’ha reeditat durant anys. I, després, les tardes al sofà del programa de TV3 conduït per Mari Pau Huguet, la finestra per la qual va entrar a casa de molta gent a principis dels anys 90. Molt abans de l’arribada de les monges mediàtiques.

Però mossèn Ballarín és molt més que això. Primer de tot, un capellà. A la seva manera, però capellà del bisbat de Solsona. Els primers anys de la seva biografia, potser més oblidada, expliquen molt el personatge.

I de Gòsol al cel. Allà segur que hi espera mantenir la seva gran devoció. La de no perdre’s cap partit del Barça.

 

Informació extreta de catalunyareligio.cat (Jordi Llisterri)