19 milions d’euros

Per . Actualitzat el

El perit judicial encarregat d’analitzar el cas del pàrquing Jaume I de Tarragona ha emprat dos anys de treball per elaborar un informe de 900 pàgines que, a grosso modo, certifiquen que tot el que ha envoltat la construcció d’aquest equipament fallit constitueix un dels episodis més foscos de l’era moderna de la capital tarragonina. El perit, de trajectòria reconeguda per la seva àmplia experiència i la seva participació en nombrosos casos, assegura que li ha estat impossible trobar documentació per acreditar la destinació de 19 milions d’euros gastats en aquesta obra que, cal recordar, mai no va arribar a obrir-se al públic. És a dir, que amb la informació recollida del consistori, el perit només ha pogut acreditar 11 dels 30 milions de diner públic que, segons fonts municipals, s’han malbaratat en un projecte que ha estat i encara és una autèntica xacra per a les arques de Tarragona.

L’Ajuntament, per la seva banda, no està d’acord amb la valoració feta pel perit independent, al qual censuren per haver fet un treball poc rigorós i ple d’incorreccions. És per aquest motiu que des dels serveis municipals s’ha elaborat un contrainforme per lliurar-lo al jutge instructor del cas, que ara haurà d’avaluar quina de les dues posicions (la del perit judicial o de l’ajuntament) es correspon més amb la realitat.

A l’espera de conèixer el posicionament del jutjat instructor i les pròximes accions que emprendrà, la ciutadania de Tarragona continua sense tenir gens clar què va passar, què ha passat i què passarà amb el pàrquing intel·ligent del Jaume I, un equipament que havia de ser l’enveja de totes les ciutats de Catalunya i que, sense que ningú hagi donat una explicació plausible, ara un no el desitjaria ni per al pitjor dels seus enemics.