La pianista Eri Yamamoto actua aquest dissabte al Cicle de Jazz

Les peces de “Firefly” il·luminaran l’escenari de l’Auditori Pau Casals

Per . Actualitzat el

L’Eri Yamamoto Trio omplirà amb la seva música l’Auditori Pau Casals aquest pròxim dissabte 19 de març, a les 22 h, dins del Cicle de Jazz.

La pianista i compositora nascuda a Osaka (Japó) Eri Yamamoto, acompanyada de Masa Kamaguchi al contrabaix i David Xirgu a la bateria, ens oferirà la seva singular visió del jazz, amb composicions pròpies, plena d’improvisacions carregades de frescor i espontaneïtat. Les peces de “Firefly” (“Cuca de llum”), el seu darrer enregistrament i novè de la seva trajectòria, seran les que il·luminaran l’escenari de l’Auditori Pau Casals, conjuntament amb d’altres de les seves anteriors composicions, evocant la bellesa natural i la tranquil·litat del seu Japó natal, i la vitalitat i l’energia de la seva ciutat d’acollida, Nova York.

L’Eri Yamamoto Trio ha desenvolupat un so i un repertori únic que ha aconseguit tenir uns seguidors fidels tant a Nova York com a la resta de llocs que ha actuat com Canadà, Europa i Japó. Actuacions fetes en els Festivals més prestigiosos com el de Montréal a Canadà, Connecticut o Portland als Estats Units, el de Terrassa a Catalunya, eDerry a Irlanda i Shiga al Japó.

Eri Yamamoto va començar a tocar el piano clàssic als tres anys i a compondre quan només en tenia vuit. Des del seu trasllat als Estats Units el 1995, Eri Yamamoto s’ha establert com una dels artistes del piano i compositora més original i convincents del jazz. La llegenda del jazz Herbie Hancock va dir: “Em trec el barret davant d’ella … ja que ha trobat la seva pròpia veu.”

Yamamoto també ha col·laborat amb músics com ara el contrabaixista William Parker, el trompetista Daniel Carter i els percussionistes Hamid Drake i Federico Ughi. Des de l’any 2000, l’Eri Yamamoto Trio actua regularment a l’Arthur Tavern, un club històric del Jazz, situat a la zona de Greenwich Village de Nova York.

Per a més informació, accediu al web www.auditoripaucasals.cat