Descarrilament d’un tren a Mont-roig del Camp amb 260 passatgers a bord

Hauria sortit de la via per culpa d’una pedra de grans dimensions. No s’han hagut de lamentar danys personals

Per . Actualitzat el

Un tren Euromed amb 260 viatgers a bord ha descarrilat aquest dimarts a la tarda a la sortida de l’estació de Mont-roig del Camp, pel que sembla en xocar contra una pedra de grans dimensions, sense que s’hagin produït ferits. L’accident ha passat cap a les 17:38 hores i, al tractar-se d’un tram de via única, està afectant a la línia de rodalies R-16 (Barcelona-Tortosa) i a tot el corredor del mediterrani.

Per això, la circulació de trens està suspesa entre Mont-roig del Camp i l’Hospitalet de l’Infant i la Generalitat ha activat en la seva fase de prealerta el pla d’emergències Ferrocat.

La locomotora ha sortit d’un dels eixos en topar contra una pedra de grans dimensions que hi havia a la via i, segons les primeres informacions, es descarta que es tracti d’un sabotatge. Un cop restablerta la circulació, s’investigaran les causes de l’incident, encara que tot apunta a un despreniment per les fortes pluges de les últimes hores.

En les tasques d’emergència han participat quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), que han ajudat a evacuar els passatgers i dur-los a un altre tren, que els ha deixat a l’Hospitalet de l’Infant, on prosseguiran el seu viatge en un altre Euromed fins al seu destí, Alacant.

La companyia ferroviària ha establert un servei alternatiu per carretera entre l’Aldea i Tarragona per a trens de llarga distància.

Per als regionals R16 i rodalies del Camp de Tarragona RT2, s’ha habilitat un servei alternatiu per carretera entre l’Hospitalet de l’Infant i Cambrils.

Renfe està informant mitjançant el personal de l’interior dels trens, agents d’informació i atenció al client, així com al telèfon 902 320 320.