Crida a la ciutadania per tallar l’N-340

Els alcaldes del Pacte de Berà volen que la mobilització del 19 de març sigui un èxit

Per . Actualitzat el

Els representants del Pacte de Berà han fet una crida a la ciutadania a sumar-se a la mobilització convocada per aquest pròxim dissabte 19 de març, durant la qual es tallaran dos punts de la carretera N-340: un al Vendrell, a la rotonda de Coma-ruga, i l’altre, a la rotonda del Perelló. L’acció també té el suport de la Federació Empresarial d’Autotransport (FEAT) que s’hi afegeix amb dues caravanes de vehicles pesats que realitzaran una marxa lenta per l’N-340 un cop finalitzats els talls.

Amb aquesta doble acció el territori vol fer un pas més en la demanda al govern de l’Estat de solucions per als problemes de sinistralitat i col·lapse de l’N-340, i la reivindicació de la gratuïtat de l’autopista AP-7 fins que no es completi el desdoblament de l’autovia A-7.

L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha explicat que des de la darrera mobilització del mes de novembre a l’Arboç no s’ha rebut cap resposta per part del Ministeri de Foment. Carnicer ha animat tots els ciutadans, així com entitats i associacions «a fer seves les reivindicacions de solucions per aquesta via tan important i a convertir la de dissabte en una gran mobilització que superi el mig miler de participants que va tenir la de l’Arboç». És per això que des de les diferents institucions i organismes s’està fent diverses crides a la ciutadania. En el cas del Vendrell, per exemple, aquest dimecres 16 de març, a les 20 hores, s’ha convocat una reunió amb les entitats per demanar-los que se sumin a l’acte de diumenge.

Els talls de carretera estan convocats a les 12 hores, pel qual es demana que els participants hi acudeixin a les 11.30 hores, per qüestions d’organització. Està previst que els talls tinguin una durada d’una hora, aproximadament. També s’ha avançat que s’habilitaran dos autobusos, amb capacitat per a 70 places cadascun, per aquelles persones que no disposin de vehicle privat i vulguin sumar-se a la mobilització. Un d’ells sortirà des de l’Arboç i un altre des d’Altafulla. En els pròxims dies es donaran els detalls dels horaris de sortida dels busos.