L’equip de govern posa en dubte el peritatge del Jaume I i presenta un contrainforme

El perit denuncia 19 milions d’euros «sense justificar i factures inflades»

Per . Actualitzat el

Es tracta d’un informe detallat de 900 pàgines sobre el pàrquing Jaume I dut a terme pel perit Xavier Vives durant dos anys. Es tracta d’un document que posa sobre la taula que l’ens governat primer per Joan Miquel Nadal i posteriorment per Josep Fèlix Ballesteros, l’Ajuntament de Tarragona, va pagar presumptament uns 30 milions de les arques públiques per un forat anomenat pàrquing Jaume I. Presumptament, perquè dels 30 milions que l’equip de govern sempre diu que ha costat el malaurat pàrquing, segons Vives, només 11 estan justificats.

Per resoldre aquest misteri, Vives ha presentat l’informe pericial que li va encarregar el jutjat d’instrucció número 3 de Tarragona. Un informe que el consistori tarragoní qualifica de «poc rigorós» perquè el document parla de 19 milions d’euros sense justificar o de factures inflades fins a un 20%. El perit, de la seva banda, critica la manera «desorganitzada» com va rebre la informació del consistori i «les nombroses ocasions» en les quals l’Ajuntament no li va facilitar la documentació requerida.

Vives, que fa 50 anys que es dedica a fer de perit i que, segons ha recordat, ha estat triat en diferents ocasions com el millor de Catalunya, ha admès que és el primer cop en mig segle de dedicació que es posa en dubte la seva feina. De moment, la presentació de l’esperat informe pericial ha servit almenys perquè l’Ajuntament de Tarragona presenti, tot i que una dècada després que esclatés l’escàndol, un contrainforme donant explicacions. Caldrà veure si aquest contrainforme municipal compleix els estàndards de rigorositat que el mateix consistori ha trobat a faltar en el text del perit. Però, com en molts altres dubtes d’aquest cas, caldrà esperar per veure la llum. De moment Veu Ciutadana diu que continuarà com a acusació, tot i que a la fiscalia continua sense veure-la enlloc.