Els veïns del Parc Francolí es queixen de la contaminació acústica i ambiental de l’A7

Reclamen la instal·lació d’una barrera d’aïllament que minimitzi aquests efectes a la zona

Per . Actualitzat el

Els veïns del Parc Francolí reivindiquen la instal·lació d’una barrera d’aïllament acústic a l’A7 al seu pas pel Parc Francolí de Tarragona per minimitzar els efectes del soroll i la contaminació que provoca aquesta via i que, segons ells, afecta 200 families de la zona, a més del centre escolar Escola Tarragona, l’Escola Natura i la ciutadania de Tarragona que practica esport a la zona esportiva del Parc Francolí.

Per aquest motiu han iniciat una recollida de signatures a través d’Internet  que  adreçaran a la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental i Medi Natural que depèn del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. A hores d’ara més de 375 persones han donat el seu suport a aquesta exigència veïnal,

En el text que acompanya la petició al·leguen que anteriorment hi havia una barrera acústica natural de canyes que esmoretïa una mica el soroll, però que, a causa d’unes tasques de neteja,  s’ha eliminat. «El soroll constant ens dificulta la conciliació del son i el descans. Alguns veïns, fins i tot, han d’apujar el volum de la televisió a nivells elevats», asseguren.

A banda de la contaminació acústica denuncien també la generada pel pas constant de vehicles «que circulen a escassos metres d’on centenars de joves (i no tan joves) practiquen esports a les pistes d’skate, bàsquet, futbol… surten a córrer o en bicicleta i on se celebren tot tipus d’activitats  l’aire lliure o a l’Escola de la Natura.

 

zones_afectades_Parc_Francolí