Adjudicat el Palau d’Esports a la UTE formada per SAU i Copisa

La Unió d’Empreses que l’havia de construir va renunciar en veure-ho «econòmicament inviable»

Per . Actualitzat el

Infraestructures.cat ha adjudicat aquest matí la construcció del Poliesportiu de Camp Clar a la UTE Constructora de Calaf SAU & Copisa Constructora Pirenaica, SA per un import de 8.062.331,36€ (IVA exclòs) i 12 mesos de termini. Serà, per tant, la segona empresa classificada en el concurs l’encarregada de dur a terme les obres, després que a finals del mes de febrer es donés a conèixer la renuncia de la UTE formada per les empreses Garcia Riera, Dragados i Rubau.

El delegat territorial del Govern al Camp de Tarragona, Òscar Peris, ha destacat que «l’empresa no hagi esgotat el termini d’un mes de què disposava per presentar la documentació». Peris també ha assegurat que en els pròxims dies està previst que es dugui a terme la signatura del contracte i que aviat puguin començar les obres. El delegat al Camp de Tarragona ha reconegut que «les obres tenen un calendari molt ajustat», però s’ha mostrat confiat en la «professionalitat de l’empresa adjudicatària» per poder enllestir aquest projecte en el termini previst.

El Palau d’Esports de Tarragona 2017 és un dels equipaments estrella de l’esdeveniment. S’ha de construir a la denominada anella olímpica del barri de Camp clar. Tindrà una capacitat per a 5.000 espectadors i durant els jocs acollirà les competicions de bàsquet i voleibol.

La UTE –Unió Temporal d’Empreses- que havia guanyat el concurs per construir el Palau d’Esports de Tarragona 2017 va renunciar a tirar endavant el projecte, segons fonts de l’empresa perquè després d’haver-lo estudiat a fons no el veuen «econòmicament viable».

Les obres de construcció havien de començar aquest mateix mes, però la UTE –formada per les empreses Dragados, Garcia Riera i Rubau– va decidir acollir-se a una clàusula del seu contracte com a adjudicatària que li permetia renunciar al projecte en el termini de 2 mesos des que es va fer pública la designació.