Detectades traces de legionel·la a la llar d’infants El Rasclet

L’Ajuntament activa el protocol per prevenir el risc de contagi

Per . Actualitzat el

Unes anàlisis de rutina han detectat traces de legionel·la a les conduccions d’aigua de la llar d’infants municipal El Rasclet, situada al nucli de Segur de Calafell. El positiu que han donat les mostres preses ha activitat el protocol per prevenir contagis, que l’Ajuntament de Calafell ha posat en marxa aquest mateix migdia.

Les mesures no impliquen el tancament del centre, sinó la prohibició d’usar aigua de la xarxa, que haurà de ser substituïda per aigua envasada o per un dipòsit provisional, amb cabal que no provingui de dins de l’escola. Demà dimecres, es farà una neteja i desinfecció i es prendran noves mostres. A més, cada dia, fins a nou avís, s’obriran les aixetes dos cops al dia durant un temps d’1 o 2 minuts i es mantindrà la temperatura dels escalfadors d’aigua al màxim.
Aquestes mesures es mantindran fins que noves anàlisis confirmin que no queda cap rastre de legionel·la. La direcció del centre ha estat informada immediatament de la situació i de les accions adoptades, per tal que ho traslladi a les famílies de l’alumnat. L’Ajuntament ho fa públic per evitar la rumorologia i l’alarmisme que sovint es produeixen en aquestes situacions.