Fundació PortAventura, cinc anys donant suport a nens i joves en risc d’exclusió

Durant aquest temps ha donat 5 milions d’euros a diferents projectes solidaris

Per . Actualitzat el

El 2011 PortAventura va decidir crear la Fundació per tal de canalitzar i impulsar l’acció social que la companyia desenvolupava dins la seva estratègia de Responsabilitat Social Corporativa. L’objectiu és millorar la qualitat de vida del major nombre possible de nens i joves amb malalties, amb capacitats especials i en risc d’exclusió econòmica, que són els eixos de l’activitat de la Fundació.

L’entitat obté els recursos necessaris per desenvolupar la seva activitat principalment de l’aportació de PortAventura World, que anualment destina el 0,7% dels seus beneficis a aquesta finalitat. Així mateix s’han desenvolupat esdeveniments de fundraising per captar fons com el Sopar Solidari, que s’ha convertit en només cinc edicions en l’esdeveniment solidari més important de Tarragona, la Cursa Solidària amb el gran al·licient d’un recorregut dins de PortAventura Park, i el 2015 el Primer Torneig Solidari de Golf que va esgotar totes les places disponibles en la seva primera edició. Cal destacar l’èxit d’aquestes activitats solidàries que han acumulat més d’11.000 participants en aquests anys.

Però, sens dubte, el projecte que marcarà de manera determinant els pròxims anys de la Fundació PortAventura serà la construcció de la nova UCI pediàtrica de l’Hospital Sant Joan de Déu, que es convertirà en un referent europeu. La fundació ha donat 3 milions d’euros per finançar la seva construcció.

Altres projectes als quals s’han realitzat diferents donacions són els que han portat a terme entitats com Afanoc, el Banc dels Aliments a les Comarques de Tarragona, Projecte Home Tarragona, Fundació Estela, SMC Salut Mental de Catalunya, Associació Down Tarragona, Fundació casa Sant Josep, Pere Mata de Reus i la Fundació Pasqual Maragall, entre altres.