Creu Roja distribuirà 287 quilos d’aliments a Tarragona i les Terres de l’Ebre

En el marc de la tercera fase del Programa 2015 d’Ajuda Alimentària, que ha beneficiat 17.428 persones al territori

Per . Actualitzat el

Creu Roja començarà aquest mes de març a distribuir 286.919 quilos d’aliments a persones en situació vulnerable de la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre. D’aquesta manera tancarà la tercera i darrera fase del Programa 2015 d’Ajuda Alimentària a les persones més desfavorides. Al llarg de les tres fases del programa, Creu Roja ha distribuït al territori 998.531 quilos d’aliments, que han arribat a 17.428 persones beneficiàries.

Aquest programa està cofinançat en un 85% pel Fons Europeu d’Ajut als més Desfavorits (FEAD) i el 15% restant pel govern estatal. El seu objectiu és el de promoure la cohesió social i contribuir a eradicar la pobresa entre la població.

La distribució del total del conjunt dels aliments és una tasca que, tant a Tarragona com al conjunt de l’Estat, comparteixen a parts iguals Creu Roja i la Federación Española de Bancos de Alimentos (FESBAL). En el cas de la demarcació, Creu Roja repartirà el material a prop de 50 entitats (ajuntaments, consells comarcals, parròquies, fundacions, llars de gent gran i persones disminuïdes, a més d’una dotzena d’oficines locals de la mateixa institució humanitària). Una trentena de voluntaris i voluntàries col·laboren en el procés de recepció, distribució i lliurament dels aliments.

En total, el Programa 2015 d’Ajuda Alimentària haurà repartit 15.000 tones d’aliments a tot Catalunya i 113.000 tones al conjunt de l’Estat.