Un dixie més internacional que mai

Tindrà lloc del 16 al 20 de març

Per . Actualitzat el

Enguany el festival, que tindrà lloc del 16 al 20 de març, torna a internacionalitzar-se posant el focus en el jazz i les músiques que a principis del segle XX es van desenvolupar a Europa i que van acabar fent-se tan populars com als Estats Units. Les bandes i els artistes que enguany visitaran Tarragona, des d’Àustria, França, el Regne Unit, Itàlia o Alemanya, recordaran melodies i sonoritats que van des del jazz manouche, passant pel cabaret berlinès, fins a la música de Renato Carosone.

Per engegar, la música del Quintette du Hot Club de France. Aquesta música d’estil vitalista continua sent un gènere de referència del jazz. L’estil interpretatiu de Django Reinhardt i Stéphane Grappelli continua influenciant guitarristes i violinistes de totes les generacions. També es podrà gaudir de Tributo a Grappelli o Ménilmontant Swing.

L’obra del compositor Kurt Weill abraça des de l’òpera o el cabaret berlinès fins als musicals de Broadway. El seu repertori ha estat popularitzat, entre d’altres, per Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Billie Holiday, Nina Simone o Frank Sinatra. La cantant berlinesa Juliane Heinemann estrenarà, en coproducció amb el 22è Festival Internacional Dixieland de Tarragona, un viatge extens per l’obra d’aquest compositor alemany essencial.

Amb Carosones recordarem com Renato Carosone va combinar de manera tan singular com reeixida la cançó napolitana i el jazz. El so del swing mediterrani. Temes com Tu vuò fà l’americano o Torero —que va romandre catorze setmanes al número 1 de les llistes d’èxits als EUA— han estat versionats des de la seva creació en una gran varietat de llengües i d’estils musicals.

Finalment, Marina & The Kats, Matthieu Boré, la Sant Andreu Jazz Band i els granadins Potato Head Jazz Band vénen a presentar el seu nou espectacle amb la increïble ballarina Ksenia Parkhatskaya. I també cal destacar la participació dels músics i les bandes tarragonines que han fet créixer i han crescut amb el festival.

Descarrega’t el programa complet del Dixieland 2016.

Els Carosones.

Els Carosones.