Tarragona, la cinquena ciutat més cara de l’Estat, segons el portal Kelisto.es

L’IBI, l’impost de circulació i el preu del viatge en taxi, els serveis que paguem per sobre de la mitjana espanyola

Per . Actualitzat el

L’índex elaborat per la web d’estalvi Kelisto.es (www.kelisto.es) analitza quant han de pagar els consumidors per accedir als mateixos productes i serveis en 50 capitals de província de l’Estat més les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. Per dur a terme l’estudi s’han examinat xifres sobre catorze productes i serveis de cinc categories: habitatge (compra i lloguer), impostos (IBI, impost de circulació i taxes municipals), transport públic privat (preu del bitllet senzill d’autobús i de l’abonament de deu viatges, dels taxis i de la gasolina), compra (cistell de la compra, preu d’una barra de pa i d’un litre de llet) i oci (preu d’una entrada de cinema i d’un sopar per a dos).

De l’estudi es desprèn que Tarragona se situa en la cinquena posició en termes generals, precedida de Barcelona, que lidera el rànquing de capitals més cares (supera en un 30,17% el cost mitjà de la vida del país), Sant Sebastià (+27,85%), Madrid (+22,72%) i Palma de Mallorca (+14,53%). Tarragona supera en un 13,26%  la mitjana estatal, per sobre de ciutats com Bilbao (10,60) o Girona (10%). L’altra capital catalana Lleida, no apareix entre les deu primeres del rànquing, tot i que és on es paga l’Impost de Béns Immobles (IBI) més car de l’Estat: 139,3 euros (la mitjana és de 85,15 euros).

La ciutat de Tarragona se situa entre les més cares en tres categories: els viatges en taxi, que són els més cars de l’Estat amb (8,85 euros, un 39,81% per damunt de la mitjana); l’impost de circulació, en què se situa en segona posició amb 68,16 euros, (+11,23%) i l’IBI, en què és la tercera més cara amb 131 euros (+53,85% ).