Tarragona convoca un ple extraordinari per aprovar el projecte d’urbanització de l’Anella Mediterrània

La CUP aprofitarà el ple per demanar que l’oposició faci front comú contra el projecte

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona celebrarà aquest dimarts a les 19 hores un ple extraordinari amb el principal objectiu de sotmetre a votació l’aprovació del projecte d’urbanització de l’Anella Mediterrània a uns terrenys de la zona de CampClar per tal d’acollir una part de les instal·lacions dels Jocs del Mediterrani de l’estiu de 2017. Tot i que SMHAUSA, l’empresa municipal d’habitatge, ja va aprovar a l’octubre l’adjudicació de la redacció del projecte executiu i les obres, encara queda un darrer tràmit s’ha de rafiticar en el plenari convocat d’urgència. El ple constarà de dos punts: «Aprovar inicialment el projecte bàsic d’urbanització de l’anella mediterrània dels Jocs Mediterranis 2017» i «Nomenar representants de l’Ajuntament de Tarragona en diversos organismes amb representació municipal», aquest segon fruit del pacte de govern entre el PSC, PP i UDC. Un cop estigui aprovat el projecte bàsic d’urbanització d’aquesta zona a tocar del barri de Campclar, caldrà esperar dues setmanes  com a període per recollir al·legacions. Si no n’hi ha cap, es podran iniciar les obres a finals de març o principis d’abril i hauran d’estar finalitzades en un termini màxim de dotze mesos.

«Els Jocs Mediterranis seran els Jocs de la fam per a la ciutat», segons la CUP

La CUP de Tarragona vol aprofitar el ple extraordinari per tal que l’oposició faci front comú contra aquest projecte.

Després que es fes pública la renúncia anunciada per l’empresa que havia de construir el Palau d’Esports, segons la CUP, tots els portaveus dels grups de l’oposició es van mostrar «especialment crítics envers l’esdeveniment, qüestionant si encara tenia sentit tirar-lo endavant o si s’estaria a temps d’enllestir les obres».

Demà la Candidatura d’Unitat Popular tornarà a expressar la seva oposició frontal contra el que consideren que és «un acte irresponsable que generarà un nou deute inassumible per a la ciutat, a canvi d’un llegat social i econòmic pràcticament inexistent», i espera que la resta de l’oposició «sigui conseqüent amb allò que s’ha expressat els darrers dies».

La CUP lamenta que el passat setembre, només ERC donés suport a la moció que els anticapitalistes van presentar per tal que l’Ajuntament renunciés a l’organització dels Jocs Mediterranis 2017 i revoqués els acords signats amb altres ajuntaments i administracions. Asseguren que «si totes les formacions haguessin estat fidels al que expressaven en campanya electoral, els Jocs Mediterranis s’haurien aturat».

D’altra banda, la CUP traslladarà al Parlament el debat sobre la necessitat de renunciar a aquest esdeveniment. Per a la formació de l’Esquerra independentista, la principal inversió de la Generalitat a la ciutat no ha de ser un Palau d’Esports, sinó que ha de recaure en millores de les infraestructures educatives i millores estructurals als barris.

Els cupaires no estan disposats que «el tripartit de dretes hipotequi el futur dels tarragonins i tarragonines sense presentar batalla» i anuncien que faran una campanya per denunciar que «els Jocs Mediterranis no són res més que els Jocs de la Fam per a la nostra ciutat». La campanya començarà el  dimarts 15 de març amb una xerrada en què explicaran els motius pels quals s’oposen a aquest insostenible esdeveniment esportiu.