Salou ja disposa del seu banc del temps

L’entitat pretén establir un intercanvi de temps, favors, habilitats i coneixements entre les persones que s’hi adhereixin

Per . Actualitzat el

El passat divendres 26 de febrer a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic de Salou va tenir lloc la presentació d’una nova entitat al municipi. Es tracta de l’associació sense ànim de lucre, el Banc del temps de Salou, que té per objectiu l’intercanvi de temps entre els seus usuaris. Aquesta iniciativa pretén connectar gent i necessitats, creant una gran xarxa d’intercanvi de temps, on l’hora d’una persona val exactament el mateix que la d’una altra, independentment de les habilitats, coneixements, etc. que aquestes intercanvien.

Durant la presentació es va projectar el documental Time as money que va servir per mostrar als assistents el concepte dels bancs del temps i conèixer els seus orígens. Aquesta és una iniciativa que va néixer als anys 80 als Estats Units de la mà del Dr. Edgar Cahn. L’inventor d’aquesta nova eina econòmica explica que se sentia incòmode per no poder tornar els serveis que estava rebent durant una malaltia i que això li va fer pensar en aquest nou sistema d’intercanvi on tothom es pogués sentir útil.

Actualment l’entitat treballa en la creació de la base social que permeti intercanviar favors, coneixements i habilitats i compartir el  temps de les persones que s’hi adhereixin. El pròxim dijous, dia 3 de març, tindrà lloc la primera reunió d’usuaris i el seu horari d’atenció al públic serà els dilluns i els dimecres de 17 a 19 i els divendres de 10 a 12, al Centre Cívic (carrer Advocat Gallego, 2, soterrani).

Les persones interessades poden contactar amb el Banc mitjançant el correu electrònic  bancdeltempsdesalou@gmail.com.