Quina colla d’il·luminats!

Per . Actualitzat el

A algú li estranya que molt poca gent faci confiança a les promeses dels polítics? El divorci entre electes i electors està motivat. La polèmica del projecte BCN World no fa res que més que posar en evidència la falta de coherència d’alguns partits polítics. No sóc capaç d’entendre –i en faig d’esforços– la polèmica (estèril) sobre el futur complex turístic de la Costa Daurada. Recordo perfectament la posada en escena del govern, CiU i PSC per signar l’acord amb el grup Veremonte per tirar endavant el BCN World (o com es vulgui dir). Els polítics, amb una encaixada de mà, van segellar un acord que permetia una injecció econòmica per a la Costa Daurada i la creació de llocs de treball.

No fa pas tant, BCN World era un projecte beneït i desitjat per (pràcticament) tothom. Fins i tot els sindicats van pujar al carro de la prosperitat. Avui resulta que el projecte defensat aleshores per Mas i Pere Navarro està enfangat perquè és una moneda de canvi per un pacte de govern. A la CUP aquest projecte no li fa gràcia i ERC el qualifica de projecte poc seriós i que no reuneix el consens necessari. Poc seriós? Què ha canviat perquè cupaires i republicans dificultin una inversió necessària i desitjable pel territori? Marejar la perdiu no contribuirà a desencallar el projecte. Ans el contrari. Acabarà per cansar i allunyar els inversors. La confiança en política és fonamental i, malauradament, ni ERC ni la CUP, en aquest assumpte, són mereixedors de credibilitat i encara menys de confiança. És trist i lamentable que on ahir van dir blanc avui diguin negre per bloquejar un projecte que pot ser millorable però que, òbviament, és necessari per al territori. Fer una consulta nacional? No fotem!!! Quina colla d’il·luminats! La hipocresia i la mediocritat política és un mal que abunda en el nostre país. Estaria bé que els governants oblidessin, almenys un cop, els interessos del seu partit, pensessin en clau de país i donessin resposta a les preocupacions de la ciutadania. És deplorable que els màxims representants del país utilitzin veritats a mitges i molta demagògia per «capar» el somni de molta gent que veu en aquest projecte una llum al final del túnel. ERC i la CUP ens poden explicar, amb fonament, per què estan posant tants bastons a les rodes?

Estaria bé que el líder d’ERC i vicepresident del govern, Oriol Junqueras, fos més clar i digués d’una vegada per totes què pensa fer amb BCN World. Tots ho agrairíem, fins i tot els que no estan d’acord amb el projecte. Es tracta, essencialment, de no marejar més la perdiu. I que digui clarament si s’ha bloquejat el projecte, perquè Puigdemont diu que està ben viu. En fi…