L’Institut del Morell presenta un projecte de robòtica al CosmoCaixa

Entre els quals el centre morellenc va ser un dels 10 centres educatius tarragonins seleccionats i va presentar-hi el projecte “ROBOTIC STADIUM INS El Morell”

Per . Actualitzat el

L’Institut El Morell va participar de la Fira de Projectes que el passat 6 de febrer va tenir lloc al CosmoCaixa de Barcelona, dins del programa “Impulsem la Robòtica. Tecnologies creatives a l’aula”, promogut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Aquesta iniciativa va comptar amb la participació de més de 50 instituts d’educació secundària de Barcelona, d’entre els quals el centre morellenc va ser un dels 10 centres educatius tarragonins seleccionats. Els participants del projecte, tots ells alumnes de 4t d’ESO de la matèria de Tecnologia, han treballat per desenvolupar la seva idea entre els mesos de setembre i gener, fins a arribar al moment de la presentació pública en el marc de la Fira de Projectes.

El centre morellenc va estar-hi present amb “ROBOTIC STADIUM INS El Morell”, un projecte basat en el disseny i construcció d’un estadi sobre el qual uns robots controlats per Bluetooth a través d’un telèfon intel·ligent puguin jugar a futbol. També s’ha robotitzat altres parts de l’estadi, com les porteries, el sistema d’il·luminació de canvi de colors, comandat a distància.

Finalment, cal destacar que el disseny electromecànic de l’estadi, dels robots i de la porteria ha estat realitzat de forma col·laborativa entre tres instituts d’educació secundària, l’Institut Coster de la Torre, de la Bisbal del Penedès i l’Institut Cendrassos, de Figueres. Tots dos, participants en el programa “Impulsem la Robòtica. Tecnologies creatives a l’aula”.