La Guàrdia Civil de Tarragona destrueix més de 2.000 armes

Es redueixen a ferralla mitjançant la seva fundició en una empresa de laminats de Barcelona

Per . Actualitzat el

La Guàrdia Civil de Tarragona ha destruït 2.082 armes de foc que es trobaven dipositades en la seva intervenció d’armes per diferents conceptes, com ara la mort del titular, la caducitat de la llicència d’armes, el lliurament voluntari dels propietaris, de subhastes que han quedat desertes i algunes de confiscades per la comissió de fets delictius o per un altre tipus d’infraccions administratives.

Del total de les armes, 1.336 corresponen a armes de foc llargues, 440 a pistoles i revòlvers, 44 armes detonadores, 69 d’aire comprimit i 193 armes blanques. Totes aquestes armes han estat reduïdes a ferralla mitjançant la seva fundició en una fàbrica de laminats de la província de Barcelona.

Dins de la partida d’armes destruïdes, hi havia diverses armes blanques i d’aire comprimit, que havien estat intervingudes per part de la Guàrdia Civil o altres cossos policials de Tarragona en diverses actuacions.

La reducció a ferralla de les armes està regulada pel Reglament d’Armes de l’any 1993 i l’import obtingut, un cop descomptades les despeses de manipulació, és ingressat a les arques públiques.