‘Els Dijous Cooperactius. Mirades innovadores a l’acció social’

Aquest és el nom de l’edició d’enguany del cicle de conferències i de sensibilització que organitza la URV, l’ajuntament de Tarragona i Reus

Per . Actualitzat el

Aquest dimarts 1 de març a les 16 h, el Centre de Cooperació al Desenvolupament “URV Solidària”, junt amb l’àrea de cooperació de l’Ajuntament de Tarragona i l’àrea de serveis a la ciutadania de l’Ajuntament de Reus, donen el tret de sortida a l’edició 2016 del cicle de conferències i de sensibilització dels Dijous Cooperactius.

Sota el títol de “Mirades innovadores a l’acció social” donen la possibilitat de conèixer diferents visions sobre les noves formes d’acció social. Amb el context actual, en l’àmbit nacional i internacional, de canvis de paradigma, mobilitzacions i una societat en constant moviment, és important fer arribar a la comunitat universitària, i a la societat en general, una aproximació del que passa en l’àmbit social, el perquè i el com de moltes coses, des de diferents perspectives, plantejaments i posicions.

Al llarg de sis sessions, que tenen llocs els dies 1, 3, 8, 10, 15 i 17 de març, es tracten diferents iniciatives, projectes i il·lusions vers la innovació i incidència social. De les que podem destacar la sessió del fotoperiodista tarragoní David González “un objectiu compromès”, la participació del Nan Casteller “un projecte viable amb responsabilitat de 360 greus” o la xerrada de l’ONGD Proactiva Open arms “la llum del mar”, entre d’altres.

Les sessions estan obertes, a més a més de la comunitat universitària, al públic en general, a la ciutadania i es faran, a Tarragona, a l’Espai Jove Kesse i, a Reus, al Casal de les Dones.

A la primera de les sessions, d’aquest dimarts a les 16 h a l’Espai Jove Kesse, es parlarà dels “Horts Socials URV. Un projecte per a la innovació social”, on la Clàudia Egea, Thays Ricarte i Susana Borràs, tres de les promotores del projecte, faran una aproximació al significat real i efectiu de la iniciativa universitària i de ciutat, vinculada a molts col·lectius diferents.

Us deixem l’enllaç del web dels Dijous Cooperactius amb tota la informació de cada sessió.

Póster_Dijous 2016_v1

Cartell del cicle de conferències.

urv2

Sessió amb la Campanya del Mil·lenni de les nacions unides, edició de l’any 2014./Cedida