El pla de seguretat dels Jocs tindrà en compte l’amenaça gihadista

Jordi jané: «Tot està previst. Volem fer del 112 la clau de la coordinació de seguretat de l’esdeveniment»

Per . Actualitzat el

 

jane_tgn

A la Junta de Seguretat Local hi han assistit també el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris; el director general de la Policia, Albert Batlle; el director del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya, Fede Adan; i el director territorial del Departament d’Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja; entre altres autoritats

 

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané, ha presidit aquesta setmana la Junta Local de Seguretat on s’ha presentat el Pla Director de Seguretat per als Jocs Mediterranis, que ha de garantir que l’esdeveniment esportiu es desenvolupa amb les màximes garanties per als seus participants.

L’atemptat gihadista que va afectar la capital de França el passat mes de novembre va motivar una reflexió al voltant d’aquest aspecte de l’organització dels Jocs que ara ha quedat resolta amb l’anunci per part del conseller Jané que el Pla de Seguretat inclourà un protocol específic contra amenaces gihadistes. Cal tenir en compte que en l’esdeveniment esportiu hi participaran atletes d’una vintena de països de l’arc mediterrani.

El titular d’Interior ha assegurat que «està tot previst, és un pla molt complert i ja estan dissenyades les diferents alertes de seguretat”. En aquest sentit, Jané ha afegit que «volem fer de l’edifici del 112 la clau de la coordinació de seguretat d’aquest esdeveniment».

Baixen els fets delictius

La Junta de Seguretat Local ha servit també per presentar les dades de 2015. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que «la ciutat continua la línia descendent de fets delictius». En aquest sentit, ha destacat que -fent balanç de gener a desembre de 2015- es constata una reducció acumulada del 15,47% dels fets delictius, passant d’una evolució mitjana de 1.004 fets delictius mensuals l’any 2011 a 849 l’any 2015.

Jané, per la seva banda, ha fet una valoració positiva i ha dit que la seguretat a la ciutat de Tarragona dóna molt bones xifres: «En els darrers cinc anys, s’han reduït els fets delinqüencials un 15%». Jané ha explicat que la tendència general és a la baixa, tot i que hi ha alguns fets delictius que pugen, com els robatoris amb força a habitatges, que pugen un 5%. Malgrat tot, Tarragona està per sota del conjunt de Catalunya, on la pujada és del 10%.

Durant la seva visita al consistori el conseller ha signat  el Llibre d’Honor de l’Ajuntament.