Tarragona serà referent mundial de l’estudi dels circs romans

Serà en el 3r Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic que se celebrarà a Tarragona entre el 16 i 19 de novembre

Per . Actualitzat el

La Fundació Privada Mútua Catalana i el Comitè Científic de la Tarraco Biennal van presentar aquest dimecres el 3r Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic, que se celebrarà a la ciutat entre el 16 i el 19 de novembre, amb els circs romans com a motiu d’estudi i debat.

El president de la Fundació, Joan Josep Marca, va destacar l’objectiu que la societat civil tarragonina s’involucri cada cop més en el coneixement, la preservació i la promoció del patrimoni de Tàrraco.

Marca va xifrar en 80.000 euros el pressupost de l’organització biennal de cada congrés, que també inclou l’elaboració de les actes amb les investigacions presentades. A l’edició d’enguany es preveu la participació de 150 especialistes d’arreu del món.

El director de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), Joan Gómez Pallarés, i membre del Comitè Científic organitzador, va destacar el repte de convertir enguany Tarragona en el referent mundial de l’estudi dels circs romans i la simbologia de les carreres de carros i les competicions circenses a la cultura i la societat de l’època. També va explicar els canvis que s’estrenaran enguany en el funcionament intern del congrés, per potenciar el debat. Les sessions giraran entorn de quatre ponències:

-L’espectacle. Iconografia de les competicions circenses

-El món del circ. La documentació epigràfica;

-Arquitectura dels circs,

-El circ de Tàrraco.

Cadascuna comptarà amb un ponent-relator de prestigi internacional que coordinarà les comunicacions i les relacionarà per generar sinergies i discussions.

El catedràtic i professor d’Arqueologia de la URV, Joaquín Ruiz de Arbulo, va recordar les característiques úniques del circ de Tàrraco, integrat dins la ciutat moderna, i va avançar que al congrés s’explicaran les intervencions arqueològiques fetes a Tarragona per recuperar, investigar i museïtzar la instal·lació.

La regidora de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floría, va anunciar que durant els dies de celebració del congrés es podrà veure una primera part de les obres de recuperació de les voltes del circ a l’actual plaça dels Sedassos, iniciades enguany gràcies a una aportació de 100.000 euros de la Fundació Privada Mútua Catalana. Floría va dir que el congrés serà un dels esdeveniments més importants que es faran a la ciutat aquest 2016.