L’Ajuntament ja és propietari legal del mercat nou, el mercat vell i l’aparcament

Culmina la regularització de les discrepàncies registrals existents

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Calafell ha culminat el procediment de regularització registral dels terrenys on estan construïts el nou mercat municipal, el mercat vell i l’aparcament annex. La inscripció al Registre de la Propietat de les finques corresponents tal com són en l’actualitat, resol les importants discrepàncies que existien entre la realitat i la documentació. I, per tant, l’Ajuntament n’és ara el «propietari» amb totes les de la llei.

L’illa del mercat nou, el mercat vell i l’aparcament està delimitada pel carrer Sant Pere, la carretera del Sanatori, la carrerada d’En Ralet i la via del ferrocarril, i ocupa una superfície total de 23.369 metres quadrats. El nou govern municipal va detectar mesos enrere un seguit de discrepàncies entre la realitat física actual d’aquest espai, un cop construït el mercat nou, i la documental.
Les inscripcions registrals no corresponien ni amb la superfície ni amb la configuració actual de la zona. És més, tampoc coincidien amb el Cadastre. Per regularitzar-ho, l’Ajuntament ha fet un procés en dues fases. La primera va ser agrupar les dues finques registrals originals en una de sola. I la segona, segregar-la en tres finques, una per a cadascun dels dos edificis i una per al pàrquing.

«Calia posar ordre», explica el regidor de Serveis Urbanístics, Miguel Ángel Perín, «perquè les discordances, tot i que eren bàsicament documentals, no eren innòcues i causaven perjudicis.
Per exemple, als titulars de les parades del mercat nou, que no podien inscriure la concessió que tenen. I, per tant, no podien tramitar la llicència d’activitat i estaven en precari».
Perín afegeix que «l’Ajuntament estava en fals perquè no havia pogut tramitar la declaració d’obra nova del mercat nou, ni la dels treballs fets a l’aparcament, ni les obres de remodelació del mercat vell per fer-ne un centre social i cultural».

Servei de teleassistència

D’altra banda, l’Ajuntament de Calafell ha adjudicat a Creu Roja la prestació del servei de teleassistència per a les persones grans. D’acord amb el resultat del concurs, el cost d’aquest servei serà de 16,53 euros per aparell i mes.

La demanda del servei de teleassistència té una tendència creixent a Calafell en els darrers anys i es preveu que continuï la corba ascendent en els propers. Dels 20 aparells que hi havia l’any 2009, s’ha passat als 120 que estaven operatius el 2015. Aquest 2016 s’estima que n’hi haurà 160 en funcionament. El 2017, arribaran als 200; i el 2018, als 240.