Quaranta anys del Museu d’Art Modern i dels estudis de Joieria de l’Escola d’Art i Disseny a Tarragona

Entre les dues entitats s’han programat més d’una trentena d’activitats com exposicions i conferències, entre altres

Per . Actualitzat el

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) i els estudis de Joieria de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona (EADT) commemoren enguany el 40è aniversari amb més de trenta actes oberts a la ciutadania i que incideixen en l’art, la cultura i la creativitat en majúscules.

La quinzena d’actes programats pel MAMT (http://www.dipta.cat/mamt/) al llarg d’aquest any posen èmfasi en el paper de la dona en el món de l’art, així com en altres aspectes, com la literatura o caixa65la pedagogia. Uns i altres es fonamenten en la interrelació de la ciutadania amb el museu. Aquesta instal·lació rep anualment uns 30.000 visitants, part dels quals són escolars que participen en alguna de les activitats del Servei Pedagògic. L’espai disposa d’una exposició permanent, un fons de 5.000 obres d’un centenar d’artistes del territori i una biblioteca. D’altra banda, cada any acull una desena d’exposicions temporals, i també una cinquantena d’actes culturals propis o bé d’altres entitats.

Els actes amb motiu dels 40 anys dels estudis de Joieria de l’EADT –més de 20 activitats– es concentraran bàsicament al mes d’abril, i inclouran exposicions en espais públics i comercials de la ciutat, conferències i una desfilada. Tot plegat ha de servir per promoure el centre arreu i, sobretot, per donar visibilitat a la tasca creativa de l’alumnat. De 1999 a 2015, han cursat els cicles formatius de grau superior, en l’especialitat de Joieria Artística, un total de 204 alumnes. Els responsables del centre han destacat que, gràcies a aquests estudis, la ciutat de Tarragona i el territori han esdevingut un indret amb una gran tradició en joieria, i avui són un referent a Catalunya i també a l’Estat.