Pedro Sánchez i Albert Rivera signen l’acord d’investidura i govern

Ara, Ciutadans ha de buscar l’abstenció del PP o la de Podemos, ja que el pacte no té cap valor perquè junts només sumen 130 diputats

Per . Actualitzat el

Sánchez i Rivera han signat aquest dimecres al matí l’acord d’investidura i govern al Congrés dels Diputats. Ciutadans votarà finalment a favor de la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Així ho ha decidit la direcció del partit. Una decisió que sorprèn si tenim en compte que el líder de la formació, Albert Rivera, sempre ha assegurat que mai passaria de l’abstenció i que mai entraria en un Govern que el seu partit no presideixi.

La formació taronja ha posat diverses condicions al PSOE per facilitar-li la investidura. La supressió de les diputacions, una reforma constitucional o la supressió dels aforats en l’àmbit polític són alguns exemples.

A partir d’ara, Ciutadans ha de buscar l’abstenció del PP o la de Podemos. Sense cap de les dues abstencions, el pacte entre Rivera i Sánchez no té cap valor perquè junts només sumen 130 diputats.