Cepta alerta de la pèrdua de capacitat competitiva del territori per atreure empreses

Aquesta setmana ha saltat l’alarma pel possible tancament de BIC Graphic

Per . Actualitzat el

Davant l’aparició de notícies relacionades amb el possible tancament de la planta de Bic Graphic a Tarragona apareguda aquesta setmana en alguns mitjans de comunicació, des de la Confederació Emresarial de la província de Tarragona (Cepta) s’assegura que «l’estratègia que planteja BIC Graphic s’està dibuixant en l’àmbit internacional, però és evident que tindrà fortes repercussions en l’economia de les nostres comarques, atès el seu arrelament en el nostre teixit productiu». També afegeixen que la situació de BIC Graphic s’uneix a la davallada de l’activitat d’altres empreses importants per la nostra economia, com el recent anunci del tancament de la planta de MDI de Covestro anunciat per al 2017, ja que els costos de producció de l’empresa «no són competitius», segons assenyala la mateixa companyia. «El sector productiu que representen aquestes dues empreses és fonamental per a l’activitat industrial i empresarial de les nostres comarques.», asseguren des de la patronal.

Per aquest motiu, des de la Cepta s’indica que «és necessari plantejar-nos quins són els punts febles de l’economia tarragonina per garantir la bona salut de les empreses que operen en el nostre pol industrial i evitar que segueixi minvant la capacitat d’atracció empresarial de la província. S’imposa un diàleg seriós que permeti mantenir la capacitat competitiva del sector empresarial i industrial de les nostres comarques».

El tancament de l’empresa, que està present a Tarragona des de l’any 1967, afectaria unes 370 famílies.