L’estratègia del silenci

Per . Actualitzat el

Després de parlar amb l’alcalde de Salou, d’escoltar l’alcalde de Vila-seca, de llegir les declaracions del president de la Cepta i de conèixer el posicionament de les cambres de comerç, un servidor es fa a la idea que el territori està força preocupat i nerviós pel tema del BCN World (o com s’hagi de dir si al final es tira endavant). Davant de tot aquest seguit de declaracions, hom troba a faltar més claredat per part de les màximes institucions del país, en aquest cas representades pel conseller d’Economia de la Generalitat, Oriol Junqueras, que, a més, és l’actual president del Consorci Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou.

És inquietant que, mentre tots els mitjans de comunicació parlen del tema dia sí dia també, el vicepresident Junqueras encara no hagi convocat la primera reunió del CRT per asseure en una mateixa taula les parts interessades (entre les quals els municipis de Salou i de Vila-seca) i poder donar explicacions i detalls sobre l’actual estat del projecte, que per a uns està mort i per a altres està «ben viu», tal com el mateix president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va dir en una compareixença al Parlament de Catalunya.

Al territori, els alcaldes de Salou i Vila-seca esperen amb impaciència aquesta trobada cara a cara amb el líder d’ERC, Oriol Junqueras, que no ha tornat a parlar amb claredat sobre BCN World des que un bon dia va deixar caure la possibilitat de sotmetre el projecte a una consulta popular entre la població de tot Catalunya.

Mentrestant, a les nostres comarques, continuen les reunions i els moviments estratègics per defensar la idoneïtat de BCN World com a eina per reactivar l’economia i per tornar a crear llocs de treball a la demarcació més castigada de Catalunya. Són molts els que, en veure que el vicepresident no té presa a convocar la primera reunió del CRT, pensen que des de la conselleria d’Economia s’està apostant per l’estratègia del silenci i per deixar passar el temps amb l’objectiu que els inversors es cansin d’esperar i marxin. Així ningú no serà responsable si BCN World cau.