Aprenent a operar amb fetge de vaca

El Servei de Cirurgia de l’Hospital Joan XXIII forma especialistes en laparoscòpies amb un model experimental amb demostracions en directe

Per . Actualitzat el

El Servei de Cirurgia de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona va realitzar la setmana passada una jornada de formació en Cirurgia Laparoscòpica de la Via Biliar, organitzada per la Unitat caixa1de Cirurgia HBP i el Servei de Cirurgia General i Aparell Digestiu de centre sanitari. La jornada estava adreçada a metges especialistes, residents de cirurgia general i infermeres de l’àrea quirúrgica, amb especial interès en la cirurgia laparoscòpica de la patologia benigna de la via biliar, i té com a principal objectiu dotar els alumnes de les bases teòriques i pràctiques necessàries per a la seva iniciació en el tractament de la coledocolitiasi per laparoscòpia en tots els seus vessants. L’objectiu final és la formació d’equips per implementar la tècnica en el mateix hospital tarragoní.

En la primera sessió de treball es va procedir a la retransmissió en directe d’una intervenció quirúrgica amb la possibilitat d’interacció entre l’equip quirúrgic i els alumnes. La segona jornada, hi va haver una pràctica al Laboratori d’Habilitats pel tractament de càlculs (pedres) a la via biliar. Aquest tractament es pot fer amb un abordatge poc invasiu com és la cirurgia laparoscòpica que requereix d’un ensinistrament per poder realitzar-lo. El curs ofereix aquest ensinistrament per mitjà d’un model experimental amb instruments laparoscòpics i amb fetge de vaca.