Mireia López, campiona de Catalunya de 60 metres tanques juvenil de pista coberta

La prova s’ha disputat aquest diumenge a Sabadell en la que ha guanyat per 4 centèsimes a l’atleta de Torredembarra, Andrea Trapé

Per . Actualitzat el

L’atleta del Club Atletisme Tarragona Mireia López Urbano ha aconseguit aquest diumenge el títol de campiona de Catalunya en la prova dels 60 metres tanques juvenil de pista coberta, en imposar-se en la final, dins del Campionat de Catalunya juvenil disputat a la Pista Coberta de Sabadell, en què Javier Almale ha estat desè en els 60 metres llisos.

En la mateixa pista, es disputava dissabte el Campionat de Catalunya de proves combinades cadet, en el que Bernat Verdú era novè i Sira Bo es veia obligada a abandonar per molèsties musculars.

Mireia s’ha imposat en la final per un ajustat marge de només 4 centèsimes a l’atleta de Torredembarra Andrea Trapé (AA Catalunya), mentre que tercera ha estat Sara Gallego (ISS Hospitalet). Mireia ha sortit en tercera posició, i ha hagut de remuntar fins a la quarta tanca, en què ha assolit la primera posició que ja no abandonaria, finalitzant la prova amb un temps de 8,90 segons, marca personal. Ja en les semifinals del matí, l’atleta tarragonina havia mostrat el seu gran estat de forma, ja que s’imposava amb un temps de 8,99 segons, tot i deixar-se anar al final de la cursa.

L’atleta entrenada per en Ferran Tortosa ha estat també setena en la final dels 200 metres llisos, amb una marca de 26,43 segons, en una prova dominada per Jael Bestué (Muntanyenc Sant Cugat) qui ha batut a més el rècord d’Espanya juvenil en finalitzar la cursa en 24,43 segons. Mireia havia deixat molt bones sensacions en les semifinals, en les que ocupava la segona posició de la seva cursa, amb un excel·lent registre de 26,41, però en la final notava l’esforç acumulat de tot el dia.

Javier Almale ha estat desè en la prova dels 60 metres llisos, amb un temps de 7,47. L’atleta tarragoní tornava a competir després d’una lesió muscular, i tot i això mostrava un gran nivell, i quedava a només cinc centèsimes d’aconseguir classificar-se per la final.

En la jornada de dissabte, els cadets Bernat Verdú i Sira Bo prenien part en el Campionat de Catalunya de proves combinades de la categoria, amb sort diferent. Bernat finalitzava novè, amb 2.671 punts, després de realitzar una hexatló molt completa, en què destacaren especialment els seus registres de 7,95 segons en els 60 metres llisos, 9,70 segons als 60 metres tanques i de 4,92 metres al salt de llargada. Sira Bo participava en la pentatló juvenil, en què duia també un gran concurs, aconseguint marca personal en els 60 metres tanques amb 10,21 segons. Però molèsties musculars a la cama l’obligaven a abandonar, després del llançament de pes, quan ocupava la desena posició.