La dansa amb accent tarragoní aterra a Berlín

Setze alumnes de l’escola de Dansa Artemis Plaja participen en el prestigiós concurs internacional Tanzolymp

Per . Actualitzat el

Setze ballarins i ballarines d’entre 10 i 19 anys, alumnes de l’escola de dansa Artemis Plaja de Tarragona, participaran en el prestigiós concurs internacional de dansa Tanzolymp, que tindrà lloc a Berlín del 18 al 20 de febrer. Formen part de la vintena de nois i noies de tot l’Estat espanyol que concursaran en aquest esdeveniment davant d’un jurat internacional, format per grans personalitats del món de la dansa com Víctor Ullate, Amanda Bennett i Vladimir Vasiliev. No és la primera vegada que alumnes de l’escola d’Artemis Plaja participen en aquest concurs: els anys 2011 i 2012 ja hi van anar amb un grup d’alumnes de 14 a 16 anys. El primer any es van endur un primer gràcies al ballarí Orión Picó i un tercer premi en la categoria grupal. El segon any també es van endur l’or de la categoria grupal.

Quan es van obrir les inscripcions per a aquesta nova edició del concurs, al mes de setembre, cada ballarí i ballarina va presentar una coreografia en un vídeo, que el jurat va visualitzar i va decidir si podia concursar o no. Segons Artemis Plaja, directora de l’acadèmia, «crec que presentem alumnes amb molt bon nivell i el fet de moure’s per aquestes competicions també forma part de la seva formació. Espero que aconseguim alguna victòria com en les edicions anteriors, tot i que depèn del nivell que hi hagi. Per descomptat, no dubto que el nivell serà alt, ja que es tracta d’una competició mundial, i la competència que hi anirà fa molts anys que es prepara professionalment, però els nostres alumnes també tenen aquest gran nivell. Si no, no els haurien seleccionat.»
Per a alguns d’aquests nois i noies aquesta és una gran oportunitat, ja que entre les persones que formen el jurat hi ha grans ballarins i coreògrafs, però també directors de grans companyies com la Royal Ballet o l’Òpera Nacional de París, y de prestigioses escoles internacionals que són al jurat per descobrir nous talents i donar-los una beca en els seus centres i companyies, o, fins i tot, fer-los una oferta de treball.