Estela Barcelona, a Sitges, l’hotel de l’art

Per . Actualitzat el

L’hotel Estela Barcelona és un edifici d’estil mediterrani, situat a Sitges, que té una gran relació amb l’art, ja palpable a la mateixa entrada, motiu pel qual també se’l coneix com l’hotel de l’art. Josep Maria Subirachs, prestigiós artista que treballa a la façana de la Sagrada Família de Barcelona, l’ha convertit en l’escenari del descens de l’infinit a la terra. Escalinates, cascades i esferes conformen, al vestíbul de l’establiment, aquesta particular visió de la unió de dues dimensions que hipnotitzen el visitant. Construït l’any 1992, l’hotel Estela Barcelona és un dels més emblemàtics de la Blanca Subur, situat a la cala d’Aiguadolç i a escassos metres del port esportiu, una de les zones més animades de la població. A tan sols 45 minuts de Tarragona, ofereix als seus clients un tracte exquisit i totes les facilitats que s’esperen d’un hotel modern, com televisió per satèl·lit, aire condicionat, telèfon directe i pàrquing privat, entre altres. L’edifici alberga obres d’art originals de primer nivell i ofereix als hostes la possibilitat de conviure amb l’art tant a les zones nobles de l’hotel com a les habitacions pintades per artistes.

Tot va començar l’octubre de 1993, quan el pintor Antonio Xaus es va tancar a l’habitació número 105 i va pintar, com si fossin llenços, les parets, el sostre i els llençols i les tovalloles com a protesta per l’actitud conformista i poc transgressora de l’art del moment. Aquesta provocació artística tenia per objecte, segons va manifestar el pintor, expressar la seva disconformitat davant la «falta de passió i alegria de l’art actual». El projecte va entusiasmar tant el director de l’hotel que, més endavant, emulant la idea del pintor, altres artistes de la talla de Subirachs, Grau Garriga, Quim Hereu, Josep Puigmartí, Paco Durán, Xesco Mercé, Marc Vilallonga i Joan Iriarte, van seguir els seus passos utilitzant les habitacions de l’hotel a manera de llenç per a les seves obres.
D’aquesta manera, l’hotel disposa de nou habitacions i suites d’artista que permeten els seus hostes donar-se el luxós capritx de somiar envoltat d’art, amb vistes al mar i amb la més moderna tecnologia. En total l’establiment té 64 habitacions, el preu de les quals oscil·la, segons la temporada, entre els 99/170 euros/dia.

llovell