Casa Gallau, de Cambrils, ofereix un menú de galeres

Per . Actualitzat el

Entre els restaurants més antics i emblemàtics de Cambrils trobem Casa Gallau, fundada l’any 1961 per l’avi de l’actual propietari, Manu Morell, que, com a tercera generació, continua oferint, amb el suport de la seva dona, Vane, l’excel·lent cuina típica marinera de Cambrils.

Elaborada pel xef Antolín Hernández, la carta, que canvia cada temporada, inclou uns plats de línia tradicional en els quals predominen els peixos i els mariscs de la vila.

Situat al centre del barri del port, al costat d’un pàrquing públic subterrani, el restaurant té tres menjadors que estan decorats amb motius mariners i, pel bon temps, gaudeix d’una terrassa-jardí molt agradable.

El celler s’ubica en el soterrani, on hi ha unes 150 referències de vins i caves. El vi de la casa és el Villa Edetana, 16,45.

Aquests dies participa en les 12es Jornades Municipals de la Galera presentant un menú que, per 35 euros, consta d’aperitiu, amb croquetes de galera; entrants, tempura de calçots amb romesco de galera i raviolis de wonton farcit de galera, carxofes i calçots amb fumet negre de galera; el plat principal és l’arròs de galeres amb carxofes; i, de postres, crep farcida de poma al forn amb gelat de vainilla. Inclou vi Solà fred blanc D.O. Montsant, aigua mineral i cafè.

Però l’oferta culinària actual de Casa Gallau és molt àmplia i saborosa i inclou també especialitats com la tonyina vermella en suau escabetx; escamarlanets amb ceba caramel·litzada i tomàquet natural; tataki de tonyina vermella amb alvocat i caramel de soja; llenguado guisat a l’all cremat i mongetes; calamarsets de platja amb foie; turbot al forn o a la planxa amb patates; caldereta de llagosta amb arròs i patata o cua de rap gratinat amb l’allioli. I a l’hora de les postres, gelats casolans; marronet de nous amb gelat de vainilla i creps Suzette, entre altres. També té un menú gastronòmic per 35 euros.

És aconsellable, com fan la majoria dels seus clients habituals, deixar-se aconsellar segons allò que s’ha comprat a la llotja.