Vila-seca destina tres milions d’euros a promoure la formació i l’ocupació

També presenta el nou Pla d’Ocupació Municipal que donarà feina a 62 persones aquest 2016

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Vila-seca ha presentat el Programa de Mesures per a l’Ocupació dissenyat per aquest any 2016 i també el primer Pla d’Ocupació Municipal per a 30 treballadors amb especial incidència amb les persones majors de 50 anys.

L’Ajuntament destinarà aquest any més de 3 milions d’euros per a l’ocupació, la formació i la protecció a les persones, en un paquet de mesures on destaca el programa Impuls a l’Ocupació, que subvenciona la contractació de persones i la creació de noves empreses. Enguany s’han pressupostat un total de 3,1 milions d’euros que han de servir per a impulsar l’ocupació durant el 2016, amb l’objectiu d’assolir les més de 700 insercions laborals anuals.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha definit tres grans àrees com a mesures per a l’ocupació:

1 – Programa Impuls a l’Ocupació

Ajuts a la contractació de persones del municipi de Vila-seca.
Es tracta d’un sistema d’ajuts econòmics a les empreses de la demarcació per tal d’incentivar la creació de llocs de treball i la contractació de persones aturades del municipi. L’any passat, l’Ajuntament va rebre 86 sol·licituds d’empreses per contractar 281 treballadors aturats.

Ajuts als nous emprenedors i a la creació de noves empreses al municipi de Vila-seca.
Sistema d’incentius a la promoció de l’emprenedoria i a l’afavoriment de la creació i establiment de noves empreses al municipi amb l’objectiu d’impulsar i fomentar la creació de noves empreses i llocs de treball al municipi. Durant l’any 2015, l’Ajuntament de Vila-seca va rebre 51 sol·licituds de creació de noves empreses.

2 – Formació per l’Ocupació
Cursos de Formació Laboral
El Centre Municipal de Formació i Ocupació ha programat per enguany 42 cursos destinats a totes aquelles persones que vulguin adquirir nous coneixements. El cost total dels cursos és de 166.000 euros.

Pla d’Ocupació Municipal 2016
Amb una despesa de 722.190 euros s’ha creat un nou Pla d’Ocupació Municipal 2016 que donarà feina a un total de 62 persones, en períodes semestrals.

Programes d’Ocupació amb la col·laboració d’altres administracions.
Quatre programes d’ocupació laboral subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya que donaran feina a 42 persones. Un per a 10 persones Fem Ocupació per a Joves, un altre, per a 12, Joves per l’Ocupació, un tercer programa, Treball i formació, per a 6 persones i adreçat a aturats de 45 anys o més i el “Centre de Noves oportunitats”, per a 20 joves.

3 – Protecció a les Persones

L’Ajuntament de Vila-seca té consignat a la partida d’Atencions Benèfiques i Assistencials un import de 834.950 euros, per fer front a les necessitats de les persones (educació, sanitat, habitatge…).