La Setmana Santa 2016 escurçarà la durada de la recollida de passos

També canvia el dia i el lloc del pregó, que tindrà lloc a l’església de Sant Agustí

Per . Actualitzat el

La setmana passada es va presentar el cartell oficial de la Setmana Santa tarragonina, una fotografia de Lluís Amenós que recull el pas dels Penitents de la processó de Divendres Sant per la portalada del seminari de Tarragona. També es va presentar el programa d’actes que enguany inclou algunes novetats significatives com la incorporació d’una nova processó o canvis en la recollida dels passos de Divendres Sant.

Una de les principals novetats d’aquesta celebració, que tindrà lloc a finals del mes de març és la incorporació d’una nova processó de la confraria del Cristo del Buen Amor, que tindrà lloc Dissabte de Passió al vespre i que recorrerà amb un dels seus passos la zona del carrer Reial i la plaça dels Infants. Una altra novetat és que es replantejarà la recollida dels passos de Divendres Sant, abans de la processó del Sant Enterrament. Així, els Armats aniran a saludar els passos que pujaran de manera continuada i no dividits en tres blocs com es feia fins. Amb aquesta mesura es preveu que es pugui escurçar una hora la recollida.

També cal destacar que es canvia el dia i el lloc del pregó de la Setmana Santa, que aquest any tindrà lloc a l’església de Sant Agustí, i no a l’Ajuntament com fins ara, el diumenge anterior al Diumenge de Rams, és a dir, el dia 13. Enguany el pregoner serà Enric Vendrell, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya. Tot seguit es realitzarà un concert. És previst, a més, que durant el mes de març s’incorporin noves senyalitzacions a les cinc esglésies de la ciutat que alberguen passos de la Setmana Santa, amb codis QR i panells informatius.