El centre esportiu Sant Jordi estarà llest dos mesos abans dels Jocs Mediterranis

Un cop s’hagin celebrat els Jocs, l’equipament esdevindrà el gran complex esportiu del centre de la ciutat

Per . Actualitzat el

L’abril del 2017 és la data prevista de finalització de les obres de la residència universitària i el pavelló esportiu Sant Jordi de Tarragona, que acollirà provisionalment la competició de voleibol dels Jocs Mediterranis del 2017. L’organització de la cita esportiva disposarà de dos mesos per realitzar les proves test del poliesportiu, que després es reconvertirà en un complex esportiu amb piscines adreçat als estudiants de la URV i al conjunt de la ciutadania. Actualment un centenar d’operaris treballen a contrarellotge en els treballs de fonamentació dels edificis. L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha subratllat que, amb l’excusa dels Jocs i amb un acord «coral» entre institucions i empreses privades, es podrà donar ús a un espai que portava buit gairebé dues dècades.

Els diferents agents implicats han visitat recentment l’evolució del projecte, que ja va agafant forma amb la previsió que estigui llest d’aquí a poc més d’un any, tal com ha assegurat l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros. Tarragona resol així una de les assignatures pendents que tenia al centre urbà i guanyarà, tal com ha destacat el batlle, una residència universitària i un edifici amb múltiples ofertes esportives adreçades a la comunitat educativa de la URV i als veïns. «Sense els Jocs aquesta aliança perfecta no hauria estat possible», ha afirmat. L’execució i la construcció de l’obra va a càrrec de l’empresa Viding Fitness per un import de 12 MEUR, en la que és la seva primera inversió a Catalunya. La firma es va adjudicar el projecte després que la Generalitat cedís a la universitat el solar ubicat entre l’avinguda d’Andorra i la Rambla de Lluís Companys per un període de 75 anys. El delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, ha destacat les bones «sinergies» que hi ha hagut entre les diferents administracions i empreses implicades. Els treballs es porten a terme amb celeritat, ja que el complex haurà d’estar a punt amb motiu dels Jocs Mediterranis, que tindran lloc del 30 de juny al 9 de juliol de 2017. L’edifici esportiu, de 9.000 metres quadrats, s’adaptarà inicialment perquè pugui acollir les proves esportives de la disciplina de voleibol amb el paviment específic i una pista de joc de 9×18 metres, grades amb capacitat per a 300 espectadors, il·luminació apta per a les retransmissions televisades i zones per a àrbitres, jutges, entrenadors i jugadors. Posteriorment, durant uns quatre mesos, el complex es reformarà perquè pugui acollir dues piscines cobertes de 25×18 metres i de 18×8 metres, respectivament, així com una zona d’spa. A més, tindrà un gimnàs de 1.200 metres quadrats, una zona d’entrenament exterior de 430 metres quadrats, quatre sales d’activitats, quatre pistes de pàdel a la coberta de l’edifici, piscina i solàrium exteriors, vestidors, zones de restauració i 85 places d’aparcament. El complex es completarà amb una residència de 3.200 metres quadrats adreçada fonamentalment a professorat desplaçat, estudiants de màster i de doctorat, que serà gestionat per l’empresa Resa, firma que ja disposa d’una residència amb 170 places al costat de les futures instal·lacions. El nou edifici disposarà de 80 estudis individuals o dobles –amb una capacitat màxima per a 160 persones–. El rector de la URV, Josep Anton Ferré, ha destacat que donarà resposta a la vocació d’internacionalització de la universitat.