Adif posarà ascensors i escales mecàniques a l’estació de trens

Amb un pressupost de 5,5 MEUR, els treballs de millora de la infraestructura també inclouen l’ampliació de les andanes

Per . Actualitzat el

Adif ha licitat el contracte per a l’execució de les obres de millora de l’estació de Tarragona amb un pressupost de 5.590.702,4 euros (IVA inclòs). Aquesta actuació té per objecte garantir la plena accessibilitat en els trànsits per l’interior de l’estació i augmentar els nivells de seguretat i confort de les instal·lacions de la capital tarragonina.

Les obres de millora inclouen la instal·lació a les andanes principal i segona d’un ascensor i de dues escales mecàniques per cada andana. Per això, s’ampliarà la segona andana en més de 4 metres fins arribar a una amplada mitjana de 7,75 metres.

D’altra banda, s’incrementarà l’altura de les dues andanes fins als 68 centímetres respecte a la cota de carril per facilitar un accés més còmode i segur als diferents tipus de material mòbil que tenen parada a l’estació.

Els treballs de recreixement preveuen també la col·locació de nou paviment, que inclourà una franja de seguretat a la vora de les andanes i la instal·lació de camins i rajoles podotàctils per orientar les persones amb discapacitat visual.

A les andanes també es col·locarà nova il·luminació que incorporarà criteris d’eficiència energètica i es construirà una nova marquesina de 80 metres de longitud a la segona andana per proporcionar més confort als viatgers en cas d’inclemències meteorològiques.

D’altra banda, es durà a terme la rehabilitació de l’actual pas inferior amb la instal·lació de nou paviment, revestiment lateral i fals sostre d’alumini, així com nou enllumenat.
Aquestes operacions es compatibilitzaran amb les actuacions prèvies que permetran modificar l’actual configuració de vies per tal d’alliberar l’espai necessari per possibilitar l’ampliació de l’andana segon, així com amb els treballs d’instal·lació del tercer carril i amb l’execució de la nova passarel·la superior que desenvolupa l’Autoritat Portuària de Tarragona.

Des de l’equip de govern municipal han mostrat satisfacció per l’anunci de licitació de la segona fase de les obres de reforma de l’estació de trens de Tarragona, però han reclamat celebritat en la seva execució i que les actuacions resolguin les mancances en accessibilitat, el problema més greu que pateixen les instal·lacions.