Valls registra un augment del 67% de visites guiades al gener i febrer

La visita “Monuments oberts” registra un increment del 30% en el nombre de visitants

Per . Actualitzat el

Durant els mesos de gener i febrer, la suma d’usuaris i reserves de rutes registrades a l’Oficina Municipal d’Informació Turística de Valls (OMIT) sumen un 67% més d’usuaris que al gener i febrer de 2015. Concretament, aquests dos primers mesos, 1.407 persones visitaran la ciutat de Valls mitjançant la contractació d’una de les rutes guiades que ofereix l’OMIT, mentre que durant el mateix període de l’any passat van ser 843 persones.

La ruta més sol·licitada per part dels visitants és “El cor de la ciutat” amb 511 persones; i en segon lloc, la ruta “Valls, terra de calçots” amb 322 persones, la qual cosa representa respectivament, el 36,3% i el 22,9% del total d’usuaris de rutes guiades d’aquests dos mesos. “El cor de la ciutat” és la primera ruta creada pels serveis turístics de Valls i des de sempre la preferida per la majoria de grups i agències de viatges, mentre que “Terra de calçots” és una ruta més recent, creada l’any passat, i pensada especialment per totes aquelles persones de fora de Valls que vulguin combinar una calçotada amb una ruta cultural al centre de la ciutat.

La tercera ruta amb més usuaris és “Històries i llegendes de Valls”, una ruta amb només uns mesos de vida i que està obtenint un molt bona acceptació per part dels visitants a la ciutat. Estrenada el passat mes de novembre ja ha assolit 164 usuaris.

Monuments oberts

L’OMIT també ha obtingut molts bons resultats amb la iniciativa “Monuments oberts” aprofitant la celebració dels Tres Tombs i de la Gran Festa de la Calçotada. L’any 2015, aquesta modalitat per visitar el patrimoni vallenc va aplegar 203 persones, mentre que enguany la suma de visitants als monuments durant els esdeveniments dels Tres Tombs i la Gran Festa de la Calçotada ha aplegat 264 persones, la qual cosa representa un increment del 30%.

Durant el passat diumenge 31 de gener, 237 persones van aprofitar per visitar el refugi antiaeri de la plaça del Blat, concretament 145 persones, i 92 van visitar el campanar de l’església de Sant Joan. La procedència dels visitants va ser principalment de ciutats de l’entorn metropolità de Barcelona, també d’altres Comunitats Autònomes d’Espanya i de països com els Estats Units, Canadà, Puerto Rico, Alemanya, Regne Unit i Xina, entre d’altres.

Els dos estands informatius de l’OMIT, situats a l’Estació d’autobusos i a la Font de la Manxa durant la Gran Festa de la Calçotada, i l’oficina del carrer de la Cort, van atendre gairebé 1.000 persones: 314, 279 i 383 persones, respectivament.