Convergència reclama la reobertura de les cases Canals i Castellarnau

Fa més d’un any que els dos espais culturals resten tancats al públic

Per . Actualitzat el

El Grup Municipal de CDC a l’Ajuntament de Tarragona reclamarà a l’equip de govern que reobri la Casa Castellarnau i la Casa Canals mitjançant una moció que es debatrà en el Plenari Municipal d’aquest divendres 19 de febrer. “Fa més d’un any, concretament des del 20 de gener de l’any passat, que aquests dos espais culturals emblemàtics de la ciutat estan tancats al públic”, ha manifestat el Portaveu de CDC, Albert Abelló, que lamenta que l’equip de govern “s’entesti a infravalorar i fins i tot amargar el patrimoni únic de la nostra ciutat”. “Tarragona és l’única ciutat Patrimoni de la Humanitat de l’Estat espanyol que ha tancat recintes culturals gestionats per l’Ajuntament per motius econòmics”, ha assenyalat.

“Cap dels turistes que arriba a Tarragona ni cap tarragoní pot visitar la Casa Castellarnau o la Casa Canals sense previ avís o en solitari”, ha criticat Abelló, que ha recordat que des que aquests dos espais culturals van tancar al públic (dues cases museu que tenen una història que va des del segle XV al XVIII) l’única possibilitat per visitar-los és realitzant una reserva prèvia i anant en grup.

“Un patrimoni tancat, inaccessible o menyspreat és el símptoma més greu de manca d’autoestima d’una ciutat i de falta d’identitat ciutadana”, ha manifestat el Portaveu de CDC, que considera que posar l’excusa de la manca de diners i tancar els espais culturals “és la solució més fàcil, però també la que més perjudica la ciutat”. “L’Ajuntament de Tarragona ha de prioritzar i garantir el personal mínim indispensable per mantenir oberts els espais culturals, ja que aquests són el veritable aparador de la nostra ciutat, són la carta de presentació de Tarragona per mostrar el seu patrimoni, la seva història”, ha afirmat Abelló.

La moció que presenta el Grup Municipal de CDC demana a l’equip de govern que reobri la Casa Castellarnau i la Casa Canals possibilitant que, tant tarragonins com turistes, puguin visitar aquests dos espais culturals sense necessitat de reservar prèviament ni d’anar-hi acompanyat, tal com s’imposa des del passat 20 de gener de 2015.