L’escola britànica anirà finalment al Catllar i es posarà en marxa el curs 2016-17

Segons Jigsaw British School la demora en el procediment administratiu per autoritzar l’inici de les obres a Boscos posava en risc el servei a les més de 80 famílies tarragonines que confien en el centre

Per . Actualitzat el

L’empresa tarragonina que havia sol·licitat la cessió dels terrenys situats a Boscs de Tarragona per construir una escola britànica ha optat per desestimar aquesta ubicació a la ciutat de Tarragona i anar-se’n a la població veïna del Catllar. Jigsaw British School al·lega que «la demora de temps en tot el procediment pot posar en risc el servei a les més de 80 famílies tarragonines que actualment confien en el projecte, essent un impediment per iniciar les classes de forma ordinària el proper mes de setembre».

En un comunicat, els impulsors del projecte recorden que «el centre està projectat per tal que sigui una opció educativa per a les famílies de Tarragona; és per això que vol ser un projecte viable i creat en un entorn favorable a les condicions mínimes perquè els nens i nenes es puguin desenvolupar amb total normalitat en la seva educació. Així doncs, les circumstàncies que en aquest moment envolten el possible desenvolupament del projecte educatiu que s’havia planificat inicialment són el principal motiu d’aquesta renúncia, donat que no l’afavoreixen en cap manera i aconsellen un canvi d’ubicació. És per això, que el nou emplaçament per a Jigsaw British School, l’única escola britànica de la província de Tarragona reconeguda pel British Council, serà al municipi del Catllar, al llindar de Tarragona. Això permetrà que la construcció de l’escola comenci en breu, preveient que el seu funcionament arrenqui el proper curs 2016-17. Aquest primer any a les noves dependències de l’escola començarà amb infants de 0 a 6 anys i s’anirà ampliant, any rere any, de forma progressiva, fins el 2029-30, quan sortirà la primera promoció d’alumnes graduats a Jigsaw British School.
Aquesta escola és una entitat privada que per tirar endavant el projecte ha hagut de fer un important esforç financer i personal. És per això que vol agrair tot el suport moral rebut durant aquests mesos, sobretot el de les famílies que dia a dia segueixen confiant en el projecte educatiu. També vol agrair el suport de l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona. Jigsaw British School és un projecte d’emprenedoria amb una nova oferta formativa basada en la immersió lingüística en llengua anglesa de màxima qualitat i amb una clara consciència de responsabilitat social.
Una empresa tarragonina amb més de 8 anys de trajectòria que va néixer essent un centre d’atenció als infants de 0 a 12 anys en un context d’immersió lingüística en anglèsque l’ha fet únic i atractiu. El 2013 el centre es va convertir en la primera escola britànica de Tarragona i la tercera de Catalunya reconeguda pel British Council: Jigsaw British School».

L’Ajuntament de Tarragona havia autoritzat en el darrer ple la construcció de l’equipament en uns terrenys de propietat municipal, amb fortes crítiques per part d’alguna de les formacions de l’oposició i amb una part dels veïns de la zona en contra. Amb la renúncia de l’empresa a ocupar els terrenys, aquests queden novament sense ús definit.