La Xatonada popular torna a engrescar els més petits

Uns 240 infants participen en els cursos Aprèn a fer xató

Per . Actualitzat el

El pròxim diumenge 14 de febrer, a partir de les 10 del matí, a la Rambla del Vendrell se celebrarà la Xatonada Popular. Aquesta celebració va tenir el seu origen fa 30 anys a partir d’una idea que va sorgir del Centre d’Iniciatives Turístiques (CIT) de fer un concurs de mestres xatonaires i que, l’any següent, ja va incorporar la iniciativa d’ensenyar els infants a fer xató. Cada any, doncs, tenen lloc els cursets Aprèn a fer xató, en els quals actualment participen 240 infants i 70 adults i que, segons el regidor de promoció Econòmica Kenneth Martínez «són una bona base per garantir que aquest plat tradicional tingui futur.»

El programa d’actes s’iniciarà a les 10 del matí amb la venda de tiquets. Tot seguit, a les 11 del matí, començarà el 30è Concurs de Mestres Xatonaires i, una hora més tard, a les 12, es començaran a repartir les prop de 1.500 degustacions de xató, que tindran un preu de 7 euros.

A la mateixa hora tindrà lloc la 29a Exhibició de Xatonaires Infantils en què tots els infants participants entraran en el sorteig d’una BBT.

A dos quarts d’una del migdia es procedirà a la degustació i valoració, per part del jurat, dels plats concursants. A la una del migdia tindrà lloc la investidura d’un mestre xatonaire com a membre de l’Associació Gastronòmica de la Universitat del Xató de Catalunya i a les dues del migdia es lliuraran els premis als sis primers classificats del concurs de mestres xatonaires.

Durant tot el matí, a la Rambla del Vendrell hi haurà estands relacionats amb el món del xató i la 23a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals, amb tallers infantils, espectacles d’animació, trobada d’intercanvi de plaques de cava i ruleta. Cal destacar que s’han programat diferents activitats paral·leles: tres tallers relacionats amb els ingredients del xató i amb la cuina que incorpora la ciència per fer emulsions, gelificacions i esferificacions, i una exhibició de ball a càrrec del grup Penedès Swing. El pavelló del col·legi Àngel Guimerà serà el lloc alternatiu en cas de pluja o mal temps.

Durant la setmana la compra dels tiquets es pot fer a la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Vendrell (977 665 253) i al CIT del Vendrell (977 660 292).

xatonada1