Torna el Cicle de Conferències de Muntanya de la Diputació

En aquesta novena edició del certamen, el públic podrà escoltar relats en primera persona d’experimentats muntanyencs

Per . Actualitzat el

El Cicle de Conferències de Muntanya organitzat per la Diputació de Tarragona arriba enguany a la seva novena edició. Des del dia 18 de febrer, i durant quatre dijous consecutius, l’Auditori Diputació acollirà aquesta cita anual que congrega els amants de la muntanya.

Sota el títol «La muntanya, de l’experiència a l’expertesa», aquesta edició permetrà reunir els relats i les visions singulars de reconeguts noms de l’alpinisme. Entre aquests, destaca el veterà explorador austríac Kurt Diemberger, protagonista de moments únics del muntanyisme. Diemberger va ser membre l’expedició que va trepitjar per primer cop dos dels vuitmils de l’Himàlaia: el Boad Peak i el Dhaulagiri i és l’únic alpinista viu que pot explicar aquestes fites històriques.

Les conferències tindran lloc els dies 18 i 25 de febrer, i el 3 i 10 de març, a partir de les 19:30 h.

Relats amb imatges i en primera persona d’experimentats muntanyencs

Miguel Ángel García Gallego, un dels més experts i agosarats alpinistes de l’Estat, serà l’encarregat d’iniciar les conferències, el dijous 18 de febrer, amb Grans parets a Groenlàndia. Escalada, formes de vida, canvi climàtic i busseig a l’Àrtic. Durant la seva intervenció relatarà l’obertura d’una nova ruta a la paret més compromesa de Groenlàndia, amb imatges d’extraordinària bellesa de busseig polar i reflexions sobre l’amenaça del canvi climàtic.

Patxi Goñi, alpinista navarrès que ha coronat l’Everest entre d’altres cims de l’Himàlaia al llarg de la seva vida, oferirà el dia 25 de febrer una visió intimista de la seva relació amb la muntanya amb la conferència Broad Peak 2015: El espíritu de Hermann Buhl. La seva experiència en aquesta expedició es traslladarà als assistents a través de les seves filmacions en què les persones cobren protagonisme i apareixen en primer pla, per davant de les muntanyes.

Darío Rodríguez, periodista, fotògraf i director de la revista especialitzada Desnivel farà el 3 de març una aproximació personal a 35 anys de periodisme i fotografia de muntanya i alhora compartirà amb el públic assistent experiències i consells per a captar les millors imatges dels cims. Rodríguez explicarà històries darrere la càmera i, també, al costat de llegendaris noms de l’alpinisme com Edmund Hillary o Reinhold Messner als quals ha pogut entrevistar al llarg de la seva carrera.

Kurt Diemberger, alpinista austríac que va ser pioner en l’ascens als cims de l’Himàlaia, i explorador veterà, és un autèntic referent viu de la història de l’alpinisme de tots els temps. Aquest muntanyenc -en l’actualitat també cineasta i escriptor- relatarà amb imatges les seves experiències úniques al K2, al Broad Peak, al Gran Zebrù i a d’altres indrets excepcionals del món amb la conferència Higlights, imatges des de l’alçada.

La intervenció de Diemberger, el dia 10 de març, clourà la IX edició del Cicle de Conferències de Muntanya.

L’entrada és lliure amb invitació fins omplir l’aforament de l’Auditori. Podreu recollir les invitacions el mateix dia de les conferències, des d’una hora abans de l’acte.

Trobareu més informació a: http://www.dipta.cat/conferenciesmuntanya.