Òscar Peris pren possessió com a delegat del Govern a Tarragona

El vicepresident català, Oriol Junqueras, presideix l’acte i destaca el paper del Camp de Tarragona com un dels «actius imprescindibles» de l’economia catalana

Per . Actualitzat el

Més de 350 persones van omplir ahir l’Aula Magna de la URV per assistir a la presa de possessió del nou delegat del Govern al Camp de Tarragona, Òscar Peris, presidida pel vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, acompanyat de Quim Nin, a qui Peris relleva en el càrrec i que actualment ocupa el lloc de secretari general de Presidència. També hi ha assistit una àmplia representació política, econòmica i social del territori.

Durant la presa de possessió, Junqueras, ha destacat el paper de les delegacions territorials com un «actiu importantíssim per al Govern de la Generalitat, i especialment per a la vicepresidència del Govern que tinc l’honor de representar, perquè per a nosaltres actuen com a estructures d’Estat». Per Junqueras, les delegacions «són pilars imprescindibles de la Catalunya que estem construint i ens permeten apropar l’acció del Govern al territori i conèixer de primera mà les seves necessitats».

D’altra banda, també ha ressaltat el paper del Camp de Tarragona com un dels «actius imprescindibles» per al creixement i la internacionalització de l’economia catalana.

Segons ha explicat, entre  els actors destaquen, pel seu pes, el sector industrial i energètic -representat per la petroquímica- i el port de Tarragona «com a principals motors del creixement»; passant per la universitat i la transferència de coneixement entre els seus parcs tecnològics i científics «com un dels puntals de la recerca i el coneixement». «Tampoc podem oblidar el seu innegable atractiu turístic amb segell i marca pròpia, o el sector agrari que continua generant activitat i renom –amb el gran nombre de DO (denominacions d’Origen)– a la demarcació del Camp de Tarragona», ha assegurat.

Per la seva banda, el delegat Òscar Peris ha afirmat que la seva tasca principal «ha de ser escoltar […] amb voluntat d’entendre tot el que diguin els agents al territori» i ha volgut deixar clar que: «aquí no sobra ningú». Peris ha aprofitat per fer una radiografia realista de la situació que travessen el país i el territori, sense perdre de vista, però, el potencial de les comarques del Camp de Tarragona, que ha definit com «una posició privilegiada dins l’arc mediterrani».

Finalment, el nou delegat ha destacat  el context complicat que viuen moltes famílies i ha posat de manifest la voluntat del Govern d’impulsar polítiques socials per donar-hi resposta. Així mateix també s’ha referit al moment actual com «un final d’etapa» i ha exposat la voluntat de fer present aquest «punt a part» també des de la delegació del Govern a Tarragona.