Es presenta la programació de Teatres de Tarragona per als mesos de març a juny

El dia 7 de maig, en el marc dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona, s’homenatjarà l’escriptora tarragonina Olga Xirinacs pel seu 80è aniversari

Per . Actualitzat el

imatges_Primavera 201614imatges_Primavera 20168imatges_Primavera 20163imatges_Primavera 201619

 

 

 

 

 

 

La dansa, el teatre, la música i la literatura ompliran la programació dels teatres de Tarragona de març a juny.

 

El dissabte 5 de març engega la temporada teatral de Tarragona que s’allarga des de final d’hivern fins a l’arribada de l’estiu i ho fa amb 25 propostes, algunes estrenes i altres ja representades en els teatres de tot Catalunya.

La programació inclou diferents disciplines artístiques com la música, en estils i formats diversos, el teatre, la dansa i la màgia.

Al mes de maig, a més, tindrà lloc el lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. Se celebraran el dissabte 7 de maig al Teatre Metropol i homenatjaran l’escriptora tarragonina Olga Xirinacs en el seu vuitantè aniversari.

Música

Pel que fa a les propostes musicals, obre la temporada l’Orquestra Camera Musicae amb El Rèquiem de Fauré i la Quarta de Txaikovski amb els solistes al capdavant Àngel Òdena i Núria Rial i, seguidament, coincidint amb el Festival Internacional de Dixieland tindran lloc els dos concerts de pagament que són TGN Big Band amb Susana Sheiman (12 març) i la Sant Andreu Jazz Band (18 març), que farà un concert especial amb motiu del seu desè aniversari.

Els Pets #trespuntzero actuaran en  versió de cambra al Teatre Tarragona el divendres 1 d’abril a la nit. A més, Lluís Gavaldà col·laborarà també amb el concert promogut per Minipop on Els Trau oferiran un espectacle familiar amb versions dels clàssics del pop (3 abril).

També actuaran el Quartet Mèlt, guanyadors absoluts del programa de TV3, Oh Happy Day de la darrera edició, que oferiran un espectacle en doble funció (11 i 12 de juny).

Altres espectacles musicals que es podran veure i sentir aquesta temporada són Paco Enlaluna (16 abril); La música aquàtica vista per Massimo Spadano amb Camera Musicae (17 abril); Godzilla eats Tarragona! amb la Banda Unió Musical que farà un recull de bandes sonores destacades (1 maig) o la música de Pascal Comelade (6 maig).

Finalment l’òpera també serà present a la programació amb Madama Butterfly de Puccini (8 maig) i Sartine “rei” de París (20 maig).

Teatre

El Teatre Tarragona s’omplirà de noms coneguts i peces teatrals llamineres com són Els veïns de dalt, amb doble funció el diumenge 6 de març; 73 raons per deixar-te, una comèdia musical sobre amors i desamors amb Mercè Martínez, entre d’altres (11 març); els dies 9 i 10 d’abril s’estrenarà el drama de Romeu i Julieta sota la direcció de Marc Chornet i amb els actors del moment Carlos Cuevas i Clàudia Benito.

Seguirà el Ser-ho o no de Josep Maria Flotats (22 abril) i El Silenci d’Hamelin (30 abril) i Pic-Nic (30 abril), ambdues dins el festival eclèctic, i, finalment, la mítica història d’amor, obsessió i venjança Panorama des del pont d’Arthur Miller, amb actors tan destacats com Eduard Fernandez, Mercè Pons i Jordi Martínez, entre altres (13 maig).

La temporada finalitzarà amb el teatre de la companyia tarragonina Fabulae Tarraconensis que oferiran el Somni d’una nit d’estiu de Shakespeare (18 i 19 juny) al Metropol.

Dansa

D’altra banda, la dansa passarà per l’espectacle de la companyia IT amb Ballem!, que s’ha programat coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, 29 d’abril, i també tindrem l’opció més flamenca amb Las Minas de Puerto Flamenco (27 maig).  I un cop més podrem gaudir de la màgia amb el nou espectacle del Mag Lari, Ozom, en doble funció el 22 de maig.

A la programació se sumarà el cicle Dimarts Musicals, els espectacles Zona Drama i la Mostra de Teatre Jove, entre altres.