El sector agroalimentari internacional es reunirà a Tarragona

L’Agrifood International Congres es durà a terme el 14 i 15 d’abril al Port de Tarragona i vol consolidar l’equipament portuari com a centre logístic del sector agroalimentari

Per . Actualitzat el

El Port de Tarragona acollirà els dies 14 i 15 d’abril el I Congrés Internacional del sector agroalimentari, l’Agrifood International Congres. L’equipament portuari serà l’epicentre de la indústria agroalimentària que preveu l’assistència d’uns 150 representants de diverses empreses.

L’Agrifood International Congres està organitzat conjuntament entre el Port de Tarragona i Ports de l’Estat, amb l’objectiu de generar networking, i també analitzar els nous reptes del sector i consolidar el Port de Tarragona com a lider d’aquest sector al mediterrani.

Primer port espanyol en moviment de cereals, farines i pinsos

El president de Ports de l’estat, José Llorca, ha destacat que «els ports de l’estat han manipulat més de 78 milions de tones de productes agroalimentaris al llarg del 2015, xifra que representa un 15% del total de les mercaderies manipulades pels ports».

Amb un increment del 3,2% respecte l’any anterior.

A més, el president de Ports de l’estat ha posat de manifest el lideratge del Port de Tarragona en el tràfic de productes agroalimentaris. Llorca ha afegit que «durant el 2015 el Port de Tarragona ha estat líder a l’estat en el moviment de cereals i farines, amb 2,8 milions de tones; i de pinsos i farratges, amb 1,6 milions de tones». Així mateix, el Port de Tarragona és el primer port del Mediterrani en productes agroalimentaris a granel, amb 5 milions de tones l’any l al hinterland del Port de Tarragona es fabrica el 40% del total de producció de pinsos d’Espanya.

Les grans multinacionals del sector treballen al Port de Tarragona

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha destacat l’alta especialització i rendiment que tant les empreses estibadores, com la mateixa infraestructura portuària tenen en el tràfic agroalimentari. Andreu ha explicat xifres que posen de manifest el posicionament del Port de Tarragona com a centre logístic del sector agroalimentari, com per exemple els 560.702 m2 de superfície portuària destinada a aquest tipus de moviments; la capacitat d’emmagatzematge que és de 1,25 milions de tones; la productivitat mitjana és de 500 tones/hora; i les bones comunicacions terrestres amb el hinterland consumidor d’aquests productes agroalimentaris, que s’importen a través del Port de Tarragona.

A més, el Port de Tarragona es converteix en punt de connexió amb la matèria primera que s’importa per alimentar l’oví i boví i posteriorment, part d’aquests animals s’exporten a través del mateix Port de Tarragona amb destinació els països del nord d’Àfrica.

Les inscripcions al congrés es poden fer al següent lloc web: http://www.agrifoodporttarragona.com/es/