El centre esportiu Sant Jordi ja està en marxa

La instal·lació, un cop celebrats els Jocs Mediterranis, esdevindrà el gran complex esportiu del centre de la ciutat

Per . Actualitzat el

El 27 d’abril de 2015 la Universitat Rovira i Virgili va adjudicar a l’empresa Viding Fitness un dret de superfície per a la construcció i gestió durant 40 anys del complex Sant Jordi. Amb un pressupost de més de 12M € les obres preveuen la construcció d’un centre esportiu, que serà la seu de la competició de voleibol dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 i que posteriorment es convertirà en una nova residència d’estudiants amb un aparcament amb capacitat per a 85 places i una plaça com a espai de relació entre els diferents elements del complex.

La finalització de les obres està prevista per al mes d’abril-maig de 2017. Un cop finalitzats els Jocs, la disposició del centre es modificarà per oferir unes instal·lacions esportives d’alt nivell per a l’ús tant per a la comunitat de la Universitat Rovira i Virgili com per a la ciutat de Tarragona. En aquest sentit, la nova residència d’estudiants oferirà els seus serveis a partir del curs 2017/2018. Així doncs, més enllà del 2017, el centre de Tarragona disposarà d’un espai d’activitat física i vida saludable tant per als estudiants com per als ciutadans.

Seu de la competició de voleibol

El centre esportiu acollirà la competició de voleibol dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017. La instal·lació complirà tots els requeriments exigits per la FIVB per a competicions internacionals de la disciplina amb rang de Jocs Olímpics. Disposarà d’àrees destinades als esportistes i la competició, així com a l’organització, control antidopatge, mitjans de comunicació i espectadors.

Es modificarà la disposició del pavelló de manera que s’augmenti la superfície lliure fins als 14 metres i es disposi en aquest espai d’una pista de competició olímpica de voleibol dotada de tots els seus serveis. La disposició de les quatre sales d’activitats també es veurà alterada, de manera que el Comitè Organitzador dels Jocs pugui disposar en aquests espais de sala de premsa, sala de conferències, sala VIP, sala de federacions internacionals, sala de gestió de resultats, sala de seguretat i sala de voluntaris així com de magatzems auxiliars. El pavelló tindrà una capacitat d’uns 1.000 espectadors.

Un cop finalitzat l’esdeveniment, la instal·lació es modificarà per donar cabuda a la zona d’aigua del complex esportiu, incloent la piscina de natació, piscina d’aquagym, spa, bany turc i sauna.

Residència Universitària

La nova Residència Sant Jordi, vinculada a la URV, es destinarà a residència col·lectiva que complementa l’actual dotació i contribueix a la creació d’un centre de serveis residencials i esportius en una posició urbana molt adequada tant en relació a la ciutat com als campus de la URV.

El nou edifici residencial, funcionalment autònom i complementari de la Residència Sant Jordi, aporta nous tipus d’allotjaments destinats a les diverses necessitats dels residents (professors, investigadors, estudiants de grau i postgrau), els quals podran beneficiar-se dels serveis que presta la residència existent: menjador, activitats, etc. La nova residència d’estudiants oferirà els seus serveis a partir del curs 2017/2018.