Les comparses de les escoles de ball Nou Ritme i Disc 45 s’enduen el primer i segon premi del Carnaval 2016

El jurat també ha atorga tres premis honorífics i quinze premis ‘ex-aequo’

Per . Actualitzat el

La segona classificada ha estat la comparsa presentada pel Grup de Dansa 45./Laia Marín

La segona classificada ha estat la comparsa del GRUP DE DANSA DISC 45./Laia Marín.

 

Ja s’ha fet públic el veredicte del concurs de comparses i lliurament dels premis del Carnaval 2016 que atorga tres premis honorífics i quinze premis ex-aequo, a més del primer i el segon premi, que donen dret a assumir l’organització de la comparsa del rei Carnestoltes i la Concubina l’any 2017.

Així, el primer classificat, amb el Trofeu Ninot del Carnaval,  ha estat l’ESCOLA DE BALL NOU RITME, que assumirà l’organització del sèquit del Carnestoltes XXXVI durant el Carnaval del 2017, en la qual haurà de lluir una disfressa de nova creació, i serà l’encarregada de dur el Penó de Carnaval en el conjunt de la festa i el Cremaller Reial durant els actes de l’Enterrament i Crema de Dimarts.

El segon classificat amb el  Trofeu Ninot de Carnaval, ha estat el GRUP DE DANSA I COMPARSA DISC 45, que assumirà l’organització del sèquit de la Concubina XXIII durant el Carnaval del 2017, lluint una disfressa de nova creació, i serà l’encarregada de dur el Penó de la Reina del Carnaval en el conjunt de la festa i el Cremaller Reial durant els actes de l’Enterrament i Crema de Dimarts.

La resta de guardons han estat les següents:

–Premi Honorífic COMPARSA CONSTANT 2016, a la comparsa o comparses que, a proposta de la Comissió del Carnaval, tingui la trajectòria de més durada en el Carnaval de Tarragona. El premi haestat per a les comparses de l’Escola de Dansa i Comparsa Grup Aerodance; Colors Fantasy-AV La Granja i Comparsa som i serem, atès que surten al Carnaval des del 2003.
–Premi Honorífic PARTICIPACIÓ 2016, a la comparsa que, a proposta de la Comissió del Carnaval, hagi assolit mèrits que acreditin una marcada i desinteressada voluntat participativa. El reconeixement ha estat per a l’ Ampa Pràctiques, per portar el major nombre de participants a la Rua.
–Premi Honorífic ANÈCDOTA 2016 a la situació circumstancial que, a criteri de l’organització municipal adscrita a la Conselleria de Festes, hagi estat més simpàtica durant la celebració dels actes del Carnaval 2016. El premi ha estat per a la comparsa La Petada, per haver hagut d’espitjar la Disfressa d’Or fins al Polígon Francolí, un cop acabada l’actuació a la Tarraco Arena Plaça, lluïnt la Disfressa per tota la ciutat.

Els 15 Premis EX-AEQUO a la Qualitat s’atorguen a les quinze comparses que obtinguin millor puntuació en la Rua del Dissabte i que intervindran en la Rua de Lluïment del Diumenge de l’any 2017.

Per ordre alfabètic han estat:

– AMPA CARMELITES

– AMICS DE LA PART ALTA

– AQUÍ HI HA MARRO

– ASSOCIACIÓ DE VEÏNS L’ALBADA

– COL.LECTIU DE DONES DE. SANT SALVADOR

– COMPARSA CAYO LARGO

– COMPARSA LA UNIÓ

– ESCOLA DE BALL NOU RITME

– ESCOLA DE DANSA I COMPARSA GRUP AERODANCE

– ESTUDI DE DANSA MONTSERRAT

– FOTEM-LI CANYA

– GRUP DE DANSA I COMPARSA DISC 45

– LA TÀRRACO DE LUXE

– LA BALLARUGA

– SINHUS

El jurat del Carnaval ha estat constituït per Elena Alcalà, coreògrafa; Àlvar Calvet, artista; Carles Carrasco, actor; Hellen Kettner, periodista; Anna Masip, periodista i Viki Tomàs, dissenyadora.