CDC proposa pagar el deute amb l’Ajuntament fent treballs comunitaris

La formació proposa que s’apliqui aquesta mesura en circumstàncies justificades i amb supervisió de Serveis Socials

Per . Actualitzat el

El Grup Municipal de CDC  a l’Ajuntament de Tarragona proposa que els tarragonins i tarragonines en una  situació econòmica difícil que deuen diners a l’Ajuntament puguin eixugar el deute fent treballs en benefici de la comunitat. «Tots sabem que la situació econòmica de molts veïns i veïnes de Tarragona és insostenible i que els deutes que mantenen amb el nostre Ajuntament els representen, a banda d’una evident angoixa per no poder fer-hi front, recàrrecs i interessos que els impedeix accedir, per exemple, a beques o al fraccionament dels pagaments, entrant així en un cercle sense sortida», ha manifestat la consellera de CDC, Cristina Guzmán.

La moció que presenta CDC pretén resoldre aquestes situacions d’emergència social. La proposta consisteix en la creació d’una ordenança municipal que permeti substituir, en circumstàncies justificades, un deute municipal (sempre que sigui commutable per llei) amb la prestació de treballs en benefici de la comunitat. «Considerem aquest treballs com una prestació personal, voluntària, en determinades activitats d’utilitat pública, amb interès social i comunitari i que en cap cas signifiqui la substitució d’un lloc de treball», ha assenyalat Guzmán, que també ha destacat que aquesta condonació «s’ha de regular amb un informe tècnic per part dels Serveis Socials, des d’on s’han de determinar els criteris i requisits que han de complir els sol·licitants i les tasques que poden fer».

Des del Grup Municipal de CDC es recorda que el treball en benefici de la comunitat és una eina emprada des de fa anys per l’administració de justícia amb l’objectiu de condonar sancions econòmiques. «Des de fa un temps, són diversos els municipis que estan emprant aquesta pràctica per condonar els deutes amb l’administració, i ja s’han convertit en un altre recurs per afavorir la inserció social de persones en risc d’exclusió», ha afirmat la consellera de CDC, que ha assenyalat que l’Ajuntament, com a administració més propera al ciutadà, ha d’oferir una alternativa que permeti la possibilitat de realitzar l’obligació del pagament d’un deute municipal mitjançant la realització de treballs en benefici de la comunitat.