Un mort molt viu

Per . Actualitzat el

El nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va dir l’altre dia en sessió de control al Parlament de Catalunya que el projecte de BCN World no està, ni de bon tros, mort. És a dir, que encara està viu. Amb aquesta afirmació el màxim mandatari del govern català va sortir al pas de les declaracions d’alguns polítics d’ERC, entre els quals l’actual president de l’AMI i alcalde de Montblanc, Josep Andreu, que havia dit més o menys que el macrocomplex d’oci i turisme està «mort i enterrat». No ha estat tan contundent en les seves afirmacions el nou delegat territorial del govern de la Generalitat, el també republicà Òscar Peris, que parla d’un projecte «aturat però no enterrat» i de la necessitat de buscar un «BCN World que encaixi». Tot això a l’espera que parli el màxim portaveu d’ERC, Oriol Junqueras, que precisament aquest mateix dimecres visita la ciutat de Tarragona.

El distanciament entre Convergència i Esquerra en un tema tan important per a les nostres comarques és més que evident. Aquest maremàgnum de declaracions polítiques en una direcció i una altra –a les quals cal afegir les veus contràries al projecte per part de la CUP i d’En Comú Podem– està crispant els nervis dels ajuntaments afectats (Vila-seca, Salou i tota la conurbació de Tarragona) i té molt calents els representants de les principals associacions empresarials de la Costa Daurada. A tot això s’afegeixen les amenaces de marxar dels grups inversors, que també reben missatges contradictoris al voltant del futur de l’operació urbanística, hotelera i «casinística». Males sensacions, doncs, en un projecte que ha de reactivar les comarques tarragonines aprofitant el motor de PortAventura i el rebuf de FerrariLand.

Puigdemont, en parlar sobre el futur de BCN World, diu que cal «parlar amb el territori» abans de decidir i que en les pròximes dates hi haurà reunions «molt importants» per al futur del projecte. A l’espera que aquestes trobades se celebrin, des d’aquest mitjà oferim al president una pinzellada d’allò que pensen i experimenten ara mateix els principals agents locals i empresarials de les nostres comarques.